Inici PREMSA VALENCIANA AFANIAD Vinaròs inaugura segona seu com a centre ocupacional

AFANIAD Vinaròs inaugura segona seu com a centre ocupacional

821

L’objectiu és millorar la qualitat de vida, autonomia personal i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional i/o amb problemes de salut mental

AFANIAD Vinaròs va inaugurar el dilluns 7 al matí en l’avinguda Tarragona número 37, el seu nou centre ocupacional cultural i social per a persones amb diversitat funcional. El president de l’entitat Ramón Gisbert, va explicar que es tracta de la segona seu de l’associació (el primer va ser el Club d’Oci Terapèutic situat en l’avinguda Llibertat) i que s’obri just quan es compleix el 42 aniversari de l’entitat.


A l’acte van acudir les regidores d’ocupació i cultura, Maria Cano i Anna Fibla respectivament, els edils del PP Lluis Gandia i Manolo Celma i el de Ciutadans Vinaròs, Manuel Herrera. Fibla va destacar que el consistori estarà al costat d’iniciatives com aquesta i va lloar el projecte que es durà a terme en aquest nou espai i va motivar a l’associació a continuar treballant en aquesta línia, mentre Cano va desitjar “molta sort” a AFANIAD en aquesta nova iniciativa i va reiterar el suport de l’administració local a l’entitat.

El centre ocupacional de AFANIAD Vinaròs està dirigit a joves i adults a partir dels 16 anys i la seua finalitat és millorar la qualitat de vida, autonomia personal i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional i/o amb problemes de salut mental afavorint la seua permanència en el seu entorn de vida, a més de brindar espais per al desenvolupament d’habilitats ocupacionals i facilitar l’accés a formació i orientació professionals a l’ocupació ordinària i no ordinari (amb suport).

El centre és ampli i té diversos espais diferenciats com una llibreria solidària que funciona mitjançant donatius i un espai per a conferències, tallers i escola de pares.
Gisbert va assenyalar que l’espai està fins i tot per concloure, i que s’anirà fent a poc a poc i més endavant en funció de les subvencions rebudes per les diferents administracions. També va animar a la població a acudir a visitar la llibreria solidària i adquirir llibres “el que ens ajudarà a continuar treballant en aquest projecte i posar en marxa altres nous”. La llibreria ha sigut possible gràcies a donacions, entre elles una de la biblioteca municipal.


Per part seua, Silvia Eva Guerrero, llicenciada en teràpia ocupacional i directora tècnica de l’entitat, que serà la responsable d’aquest nou projecte, va explicar que el projecte sorgeix de la necessitat de crear programes a un sector de la població “als quals ens agradaria veure en una situació diferent i que puguen treballar, tindre una ocupació en l’ambient en què viuen”.


Va explicar també que és necessari que les persones amb discapacitat puguen optar a l’educació reglada. “Volem que puguen participar en oposicions, que augmente el nombre de persones que puguen ser formats en temes mediambientals, que tots puguem optar a l’ocupació sense distincions, i aquest espai s’obri per a poder preparar-los, formar-los. Es tracta d’un espai polivalent, volem aproximar a les persones tant a la formació professional com al teixit social, perquè siga vist com algú actiu i productiu, capaç de superar els esculls que hi ha a nivell social”, va indicar.