Inici BENICARLÓ Actualització de l’avanç del Coronavirus a la Comunitat Valenciana

Actualització de l’avanç del Coronavirus a la Comunitat Valenciana

2413

A tancament de l’edició de la nostra revista en paper, la Comunitat Valenciana suma 398 nous casos de COVID-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló va comparéixer dimarts per a actualitzar les dades oficials sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 398 nous casos positius, que eleven a 5.508 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l’hospital i 356 d’ells en l’UCI.

Dels 398 nous casos positius, 27 es troben a la província de Castelló, 182 a la província d’Alacant i 189 en la de València.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 613 a la província de Castelló (231 hospitalitzats, 40 d’ells en l’UCI), 2.021 a la província d’Alacant (780 hospitalitzats i 126 d’ells en l’UCI), i 2.874 a la província de València (1.178 hospitalitzats i 190 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 892 (117 a la província de Castelló, 370 en la d’Alacant i 405 a la província de València).

Fins al dia de hui s’han produït un total de 339 defuncions en la Comunitat Valenciana: 34 a la província de Castelló, 147 a l’Alacant i 158 en la de València. Al mateix temps, s’han donat un total de 200 altes: 9 a la província de Castelló, 53 en la d’Alacant i 138 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 14.733.

Èxit de la borsa de treball sanitària

Fins al moment, 2.104 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

• Facultatius jubilats menys de 70 anys: 95
• Graduats en medicina sense especialitat: 909
• Graduats en infermeria: 1.048
• Jubilats infermeria menys de 70 anys: 52

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s’han detectat casos positius en 72 centres (7 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant, 46 a la província de València):

• Residents que han donat positiu: 431 (50 a la província Castelló, 178 a l’Alacant i 203 a la província València)
• Treballadors que han donat positiu: 112 (14 a la província Castelló, 33 a l’Alacant i 75 a la província de València)
• Residents morts: 81 (5 a la província de Castelló, 50 en la d’Alacant i 26 a la província València)

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari les residències Santa Elena de Torrent, L’Acollida de València, la residencia Saba de Requena, DomusVi d’Alcoi, DomusVi Babel (Alacant), Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

Medicaments a domicili

La consellera ha anunciat que s’està ultimant el procediment perquè totes les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana puguen portar medicaments a domicili a les persones que tenen mobilitat reduïda o que pertanguen als grups més vulnerables al coronavirus. D’aquesta forma, s’evitaran els desplaçaments d’aquests col·lectius, reduint així el risc de contagi. En aquest sentit, Barceló ha volgut agrair al Consell General de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana “el gran esforç i la immensa labor que duran a terme” i ha anunciat que en els pròxims dies es donarà a conéixer més detalls de com funcionarà aquest sistema.

Desconeguda la situació a l’Hospital Comarcal

Encara no es vol donar cap informació oficial sobre la situació a l’Hospital de Vinaròs, el que propicia les especulacions i falses notícies. No es sap l’augment de pacients, encara que s’estan fent unes 20 proves diàries. Sols un tweet del conte GVA Salut Vinaròs anunciava la primera recuperació d’un malalt de Coronavirus.

Article anteriorTurisme Vinaròs llança una campanya promocional a les xarxes socials
Article següentI ara la pluja…un nou temporal castiga al Baix Maestrat