Inici BENICARLÓ ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: es tripliquen els infectats i tornem a rècord de xifres....

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: es tripliquen els infectats i tornem a rècord de xifres. Es frenen a Benicarló i Peníscola, es disparen a Vinaròs i propaguen pel Maestrat

1548

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: es tripliquen els infectats i tornem a rècord de xifres. Es frenen els nous casos a Benicarló i Peníscola mentre es propaguen pel Maestrat i a Vinaròs continuen augmentant.

Actualització Coronavirus al departament de Salut a Vinaròs
A data de 18 de novembre, us continuem oferint la comparació de les dades setmana a setmana basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. Continuen augmentant els nous PCR positius al Departament de Salut de Vinaròs: de 145 fa tres setmanes, 239 fa dues, i 342 la setmana passada, passem a 555 PCR+ aquesta.
Continuem superant xifres rècord (el màxim de l’estiu va ser 83 casos nous) ara en 555, més del doble de fa dues setmanes. Passem d’un total d’infectats de 1.363 a 1.862. Per comparar, vam tenir 57 nous casos (fa tres setmanes) a 118 fa dues setmanes, 164 la setmana passada, i aquesta en 499 nous casos.

– Benicarló: es frena el descens, que s’havia duplicat la setmana passada. Fa quatre setmanes s’havia trencat la ‘ratxa’ de descens, i des de llavors continuem pujant cap amunt: de 55 nous PCR positius fa dues setmanes, 116 la passada, passem a 159.
– Vinaròs: de nou, continua pujant l’ascens més que a cap altra població. De 46 nous casos positius de fa quatre setmanes, a 71 de fa tres, 109 fa dos, i 137 la passada, passem a 206 nous positius PCR.
– Peníscola: d’1 sol PCR positiu fa quatre setmanes, a 2 fa tres, 9 fa dos, i 14 la setmana passada, ens hi n’anem a 39 nous positius PCR aquesta.

Continuen augmentant els positius PCR per la zona nord de Castelló mentre s’escampen a poblacions on no hi havia (6 a Cervera, 8 a Santa Magdalena de Polpís, 4 a Tírig, 2 a Tolodella per exemple). Tornen a augmentar a Morella: d’1 nou cas fa quatre setmanes, a 14 fa tres, 30 fa dos i 9 la setmana passada, passem a 15. Continuen els infectats a la resta de poblacions excepte a La Jana, Catí, Herbés, Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà, Vallibona, Sorita, Palanques, Portell de Morella, Castellfort, que no enregistren cap infectat.

‘El ritme de creixement del virus s’ha paralitzat en tots els departaments’ anuncia la consellera de Sanitat

– La consellera ha destacat que les mesures aplicades en la Comunitat Valenciana “estan produint una línia d’evolució positiva”
– La Comunitat Valenciana registra 1.850 nous casos de coronavirus i 1.563 altes

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat aquest dimarts 17 que “el ritme de creixement s’ha paralitzat en tots els departaments de salut, s’està estabilitzant i estem aplacant la corba”.

En aquest sentit, ha volgut llançar un missatge d’esperança, però ha incidit en què “això és bo, però no és suficient, ni moltíssim menys. Necessitem doblegar la corba”.

D’altra banda, Barceló ha assenyalat que “hem comprovat que les mesures aplicades estan produint una línia d’evolució positiva, i el creixement exponencial es va detenint a poc a poc i és cada vegada més lent”.

Per això, continuava, “no volem precipitar-nos. Hem de mantenir les mesures que estan en vigor per a comprovar si ens continuen ajudant a reduir els contagis. No podem relaxar-nos, ja que tenim experiència suficient i sabem que el virus ens la juga quan abaixem la guàrdia”.

La consellera ha assegurat que “seran els indicadors epidemiològics els que ens diran quan podem començar a flexibilitzar les mesures”.

La taxa d’incidència acumulada en els últims 7 dies en la Comunitat Valenciana és de 91,93 casos per cada 100.000 habitants, i en els últims 14 dies és de 284,29, mentre la mitjana d’Espanya se situa en 200,83 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies i 470,26 en els últims 14 dies.

“Tenim la millor xifra de la península”, ha destacat Barceló, però “les dades disten molt de ser, per descomptat, els que ens agradaria. Ja hem vist en alguna ocasió que es poden donar situacions en les quals els casos comencen a baixar per a després tornar a pujar”.

Per això ha insistit “en la necessitat de continuar unint esforços perquè entre tots, administració i ciutadans, aconseguim doblegar la corba”, recordant que “l’ús de la màscara és obligatori fins i tot quan estem en un bar, sempre que no estiguem consumint”.

Actualització de coronavirus a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra 1.908 nous casos de coronavirus i 2.033 altes
– Per províncies, s’han registrat 366 a Castelló, 557 a Alacant i 985 a la província de València
– Els hospitals valencians tenen 1.634 persones ingressades i, d’elles, 285 es troben en unitats de vigilància intensiva

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.908 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens en data 18/11/2020, que situen la xifra total de positius en 87.303 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 366 a Castelló (10.289 en total); 557 a Alacant (29.777 en total), i 985 a la província de València (47.235 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar es manté en 2.

D’altra banda, des de l’última actualització, s’han registrat 2.033 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 80.131: 9.213 a Castelló, 27.547 a Alacant i 43.320 a València. A més, continua havent-hi 51 altes sense assignació.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha 15.706 casos actius, la qual cosa suposa un 16,03% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.634 persones ingressades: 148 a la província de Castelló, amb 26 pacients en UCI; 552 a la província d’Alacant, 111 d’ells en l’UCI; i 934 a la província de València, 148 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 29 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 2.136 persones: 303 a la província de Castelló, 749 en la d’Alacant i 1.084 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.622.066, de les quals 1.461.936 han sigut a través de PCR i 160.130 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 85 residències de majors (5 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant i 61 a la província de València), 15 centres de diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 4 a la província d’Alacant i 9 a la província de València) i 5 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 27
– Treballadores i treballadors nous positius: 12
– Residents que han mort: 4

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 17 residències en la Comunitat Valenciana: 7 a la província d’Alacant i 10 a la província de València.

Actualització rebrots de coronavirus

Nous brots: 70 (5 a la província de Castelló; 16 en la d’Alacant i 49 a la província de València)

· València: 5 casos. Origen social
· Alacant: 6 casos. Àmbit educatiu
· Bétera: 6 casos. Origen social
· València: 5 casos. Origen laboral
· Benidorm: 5 casos. Origen laboral
· Vinaròs: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen laboral
· València: 5 casos. Origen social
· València: 8 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen laboral
· Moncada: 3 casos. Origen social
· Moixent: 10 casos. Origen laboral
· Montserrat: 5 casos. Origen social
· Ontinyent: 4 casos. Origen laboral
· Utiel: 3 casos. Origen laboral
· Ontinyent: 3 casos. Origen laboral
· Utiel: 6 casos. Origen laboral
· València: 4 casos. Origen laboral
· Algemesí: 3 casos. Origen social
· Utiel: 5 casos. Àmbit educatiu
· Sueca: 5 casos. Origen social
· Aielo de Malferit: 5 casos. Origen laboral
· Benidorm: 3 casos. Origen laboral
· Requena: 3 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· L’Olleria: 3 casos. Origen laboral
· València: 4 casos. Àmbit educatiu
· L’Olleria: 5 casos. Origen laboral
· Albatera: 3 casos. Origen laboral
· Carlet: 4 casos. Origen social
· Peníscola: 3 casos. Origen social
· Xert: 3 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Tavernes Blanques: 4 casos. Origen social
· València: 6 casos. Origen laboral
· Elx: 8 casos. Origen social
· Vinaròs: 3 casos. Origen social
· Requena: 3 casos. Origen laboral
· L’Alcúdia: 7 casos. Origen laboral
· Requena: 4 casos. Origen social
· Cox: 3 casos. Origen social
· L’Alcúdia: 9 casos. Origen social
· Finestrat: 3 casos. Origen social
· Sagunt: 3 casos. Origen social
· Dénia: 3 casos. Origen social
· Dénia: 3 casos. Origen social
· Ontinyent: 3 casos. Origen laboral
· Sagunt: 4 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen laboral
· Godelleta: 9 casos. Origen social
· Xàbia: 3 casos. Origen social
· Aldaia: 4 casos. Origen social
· Cheste: 22 casos. Origen laboral
· Riba-roja de Túria: 8 casos. Origen social
· Albocàsser: 5 casos. Origen social
· Almoradí: 3 casos. Àmbit educatiu
· València: 5 casos. Origen social
· Torrevieja: 6 casos. Origen laboral
· Alaquàs: 4 casos. Origen laboral
· Sagunt: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Alacant: 5 casos. Origen laboral
· Silla: 8 casos. Origen social
· Almàssera: 4 casos. Origen social
· Alcàsser: 7 casos. Àmbit educatiu
· Alacant: 11 casos. Origen social
· El Campello: 6 casos. Origen social
· Villena: 6 casos. Origen laboral

Especialistes aconsellen extremar les cures a les persones amb EPOC per a evitar complicacions en cas de contagi per coronavirus

– Actualment, més de 100.000 persones tenen un diagnòstic actiu de EPOC en la Comunitat Valenciana
– Ara més que mai cal complir els tractaments, deixar de fumar, realitzar activitat física, vacunar-se de la grip i utilitzar màscara

Especialistes en Pneumologia han aconsellat a les persones amb EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica) que extremen les cures per a evitar complicacions i una pitjor evolució en cas de contagi per COVID-19.

La EPOC és una malaltia pulmonar crònica progressiva que redueix el flux d’aire i, amb el temps, fa que siga difícil respirar. Dins del diagnòstic de EPOC s’inclouen la bronquitis crònica i l’emfisema. La seua principal causa és l’exposició al fum del tabac i sol diagnosticar-se quan ja està avançada, generalment en majors de 40 anys.

D’aquesta manera, i coincidint amb el Dia Mundial de la EPOC, que se celebra aquest dimecres 18, es vol fer una crida perquè totes les persones amb EPOC siguen conscients de la importància que té, ara més que mai, portar un adequat control de la seua malaltia.

“A més de les mesures generals que la població ha d’adoptar per a limitar el risc de contagi de coronavirus, si es pateix EPOC o una altra malaltia respiratòria, és especialment important prendre la medicació inhalada de manteniment o l’oral que li hagen prescrit amb la finalitat que la malaltia estiga completament estable i controlada”, ha assenyalat Eva Martínez Moragón, cap de Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

Així mateix, si sempre s’ha aconsellat deixar de fumar quan es pateix EPOC, ara és imprescindible fer-ho ja que la COVID-19 és més greu en persones fumadores (tant de cigarrets manufacturats com cigarrets electrònics). També és important mantindre una activitat física adaptada a la situació de cada pacient, que pot fer-se en el propi domicili si és necessari per l’evolució de la pandèmia.

Una correcta vacunació antigripal també es recomana especialment a les persones amb EPOC, així com l’ús adequat de la màscara, ja que la màscara és una de les barreres més efectives enfront de la dispersió del virus.

La prescripció d’antibiòtics en els centres de salut es redueix durant aquest any en la Comunitat Valenciana

– L’ús racional dels antibiòtics evita el desenvolupament de bacteris resistents i millora l’eficàcia de futurs tractaments
– Les persones expertes insisteixen en la necessitat de seguir les indicacions dels i les professionals sanitaris sobre quan i com prendre antibiòtics

El consum d’antibiòtics en els centres d’Atenció Primària suposa el 90% del consum total d’antibiòtics en la Comunitat Valenciana. En el que va de 2020, les dosis dispensades amb recepta oficial en centres de salut s’han reduït respecte del mateix període de l’any anterior. No obstant això, ha augmentat als hospitals valencians des del mes de març, coincidint amb l’inici de la pandèmia per coronavirus. El 18 de novembre es commemora el Dia Europeu de l’Ús Prudent dels Antibiòtics.

“El coronavirus és una infecció vírica que no es tracta amb antibiòtics, no obstant això, hi ha pacients amb possibilitat d’infecció bacteriana secundària en els quals sí que ha de considerar-se la prescripció antibiòtica”. “En aquest escenari, cobra especial importància optimitzar l’ús racional dels antibiòtics per a evitar el desenvolupament de bacteris resistents i millorar l’eficàcia de futurs tractaments”, ha explicat la subdirectora general d’Optimització i Integració de la Conselleria de Sanitat, Amparo Esteban.

En aquest sentit, ha assegurat Esteban, “el maneig d’antibiòtics en els nostres centres de salut en el context de la infecció SARS-CoV-2 està sent altament adequat”.

En Atenció Primària s’ha observat una reducció en el consum d’antibiòtics, de tots els tipus i en tots els departaments de salut. Als hospitals, l’ús ha sigut més elevat que en el mateix període de l’any anterior sobre la base de les necessitats assistencials dels i les pacients hospitalitzats.

Article anteriorVinaròs recuperarà les pintures barroques de les façanes dels edificis del centre històric
Article següentObres i Serveis adequa el mobiliari urbà de Vinaròs