Inici BENICARLÓ Actualització Coronavirus: Continua disparant-se l’augment de nous casos al Departament de Salut...

Actualització Coronavirus: Continua disparant-se l’augment de nous casos al Departament de Salut de Vinaròs

2263

“La nostra preocupació se centra en l’augment de casos a conseqüència de la mobilitat, les reunions familiars, les terrasses i l’oci nocturn, perquè sabem que són l’origen de bona part dels contagis”, segons la Consellera Ana Barceló

Situació al departament de Salut de Vinaròs

A data de 29 de juliol, augmenten en 54 els casos positius al Departament de Salut de Vinaròs respecte fa una setmana, quan va haver-hi un increment de 21: passen d’un total d’infectats de 193 a 248, amb 55 nous casos setmanals:
Vinaròs: de 4 passen a 8 nous
Benicarló: de 3 passen a 17 nous
Peníscola: de 12  passen a 44 nous

Apareixen 3 casos nous a Torreblanca, 1 a la Pobla de Benicassà i 1 a Vilafranca

Ana Barceló anuncia la contractació de 85 nous rastrejadors que se sumen als 1.008 amb els quals compta la Comunitat Valenciana

Barceló: “No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va anunciar dimarts 28, la contractació de 85 nous rastrejadors, principalment personal tècnic documentalista, que se sumen als 1.008 amb els quals compta actualment la Comunitat Valenciana per a les labors de seguiment de contactes en casos positius per coronavirus. En aquest sentit, ha destacat que “som la comunitat autònoma que més rastrejadors ha contractat per a aqueix fi”.

Barceló ha alertat, d’altra banda, que “el nombre de nous contagis per coronavirus s’està accelerant en els últims dies”. De fet, s’ha duplicat en els últims 14 dies”. Per tant, “no ens podem confiar, no hem d’oblidar-nos que aqueix enemic invisible que és el coronavirus no distingeix entre familiars, amics, companys de treball o complets desconeguts. No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació”.

En la Comunitat Valenciana s’han detectat i encapsulat 48 brots de major o menor afectació, 27 d’ells en l’última setmana, amb un total de 506 casos. “Això ens permet saber que el sistema està funcionant i que, malgrat l’increment de casos, tenim capacitat per a seguir la seua traçabilitat. En aquesta línia, Barceló ha explicat que el 45,2% està relacionat amb l’àmbit social, i les reunions familiars o amb amics suposen un 22,6%, el mateix percentatge que en els brots relacionats amb reunions associats a espais d’oci. A més, el 49% correspon a persones entre 15 i 34 anys i el 31% entre 35 i 64 anys.

“La nostra preocupació se centra, en aquests moments, en l’augment de casos a conseqüència de la mobilitat, les reunions familiars, les terrasses i l’oci nocturn, perquè sabem que són l’origen de bona part dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes”, ha apuntat Barceló.

Actualització de la situació a la Comunitat Valenciana al tancament d’aquesta edició de 7dies

Sanitat confirma 114 nous positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana
– El total de casos detectats per PCR ascendeix ja a 13.009 persones, dels quals queden actius 1.130 a data 29/07/2020
– S’han registrat 75 altes a pacients amb coronavirus en l’última jornada

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització d’aquest dimarts 114 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.009 persones. Per províncies, el nombre de nous casos és: 4 a Castelló (1.810 en total); 54 a la província d’Alacant (4.387 en total); 54 a la província de València (6.803 en total); i 2 casos sense assignar, que se sumen als 5 pendents de dies anteriors.

D’altra banda, s’han donat 75 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.179 persones: 2.583 a Castelló; 6.028 a Alacant; i 9.566 a València, a més de 2 a casos no assignats.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 1.130 casos, la qual cosa suposa un 5,44% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 86 persones ingressades: 12 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 19 a la província d’Alacant, d’ells 3 en l’UCI; i 55 a la província de València, 5 d’ells en UCI.

A més, s’ha registrat una defunció per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions se situa en 1.478 persones: 227 a la província de Castelló, 513 en la d’Alacant i 738 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 571.623, de les quals 439.540 han sigut a través de PCR i 132.083 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 34 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 11 centres: 1 a la província de Castelló, 3 en la d’Alacant i 7 a la província de València.

– Residents nous positius: 1
– Treballadors nous positius: 3
– Residents morts: 0

En aquests moments, es troba baix vigilància activa de control sanitari només 1 residència en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 1 a la província de València.

Actualització brolles de coronavirus

Nous brots:

Elx: 3 casos en l’àmbit familiar
Elx: 4 casos en l’àmbit familiar

Brots anteriors:

· Orihuela: 2 casos positius més en l’àmbit laboral. Total: 5
· Gandia: Després de la investigació dels últims dies, han aparegut 44 casos positius. Total: 158

Article anteriorFiestas alternativas para Cervera del Maestre, del 31 de julio al 10 de agosto
Article següentEl Mucbe acull una exposició de Nu Díaz que reflexiona sobre la natura i l’ésser humà