Inici BENICARLÓ ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: 2.134 infectats i nou record al dep. de Salut de Vinaròs, però es frena...

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: 2.134 infectats i nou record al dep. de Salut de Vinaròs, però es frena l’augment de nous casos

786

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: 2.134 infectats i nou record al dep. de Salut de Vinaròs, però es frena l’augment de nous casos

Actualització Coronavirus al departament de Salut a Vinaròs

En data de 25 de novembre, us continuem oferint la comparació de les dades setmana a setmana basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. Finalment deixen d’augmentar els nous PCR positius al Departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): de 145 fa quatre setmanes, 239 fa tres, 342 fa dues i 555 la setmana passada (xifra rècord), passem a 422 PCR+ aquesta.
Encara així, per l’onada que arrosseguem de la setmana passada, hi trobem xifra rècord d’infectats: de 1.363 fa dues setmanes a 1.862 la passada, passem a 2.134 aquesta. Per comparar, vam tenir 57 nous casos (fa quatre setmanes) a 118 fa tres setmanes, 164 fa dues, 499 la passada i 272 nous casos aquesta setmana.

– Benicarló: encara el brot de la residència ‘El Collet’, a l’àmbit local continua frenant-se l’augment de nous casos que s’havien duplicat feia dues setmanes,’ Fa cinc setmanes s’havia trencat la ‘ratxa’ de descens, i des de llavors havien pujat cap amunt: de 55 nous PCR positius fa tres setmanes, 116 fa dues i 159 la passada, tenim 124 nous PCR+.

Foto: Ajuntament Benicarló – Residència ‘El Collet’

– Vinaròs: també es frena l’augment de nous casos. De 71 nous casos positius de fa quatre setmanes, a 109 de fa tres, 137 fa dues, i 206 la passada, passem a 154 nous positius PCR.

– Peníscola: igualment es frena l’augment de PCR+: d’1 sol PCR positiu fa cinc setmanes, a 2 fa quatre, 9 fa tres, 14 fa dues i 39 la setmana passada, ens hi anem a 26 nous positius PCR aquesta.
Es frenen els nous positius PCR per la zona nord de Castelló i a la fi baixen a Morella: d’1 nou cas fa cinc setmanes, a 14 fa quatre, 30 fa tres, 9 fa dues i 15 la setmana passada, passem a 4. Continuen havent els infectats a la resta de poblacions excepte a poblacions menudes com La Jana, Catí, Tírig, Herbés, Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà, Vallibona, Sorita, Palanques, Portell de Morella, Castellfort, Olocau del Rei, Ares del Maestrat, que no enregistren cap infectat.


Barceló: ‘El sistema sanitari no sols ha de protegir-nos de la malaltia física, també de malalties socials com el masclisme’

– L’any passat es van detectar 1.422 casos de dones que han patit violència de gènere gràcies al garbellat que realitzen els professionals
– Quasi 100.000 dones van participar en el programa de garbellat de violència de gènere durant 2019

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les dones que “el sistema sanitari no sols ha de protegir-nos de la malaltia física i mental, sinó que també ha de fer-ho de malalties socials com el masclisme”.

En aquesta línia, ha destacat que durant 2019 es van emplenar un total de 4.697 informes mèdics de presumptes maltractaments en la Comunitat Valenciana, i quasi el 16% d’ells va correspondre a dones ateses en els serveis d’urgències hospitalàries.

Així mateix, durant l’any passat 96.912 dones van participar en el programa de garbellat de violència de gènere que es duu a terme des dels centres d’atenció primària i les urgències hospitalàries. Gràcies a aquest garbellat, les i els professionals sanitaris van detectar 1.422 casos de violència de gènere.

En concret, 693 han sigut casos de violència física, 1.298 casos de maltractament psicològic i 129 casos de violència sexual. Aquestes xifres fan referència a persones que han patit diferents tipus de violència alhora.

D’altra banda, s’ha detectat que durant l’any 2020, a causa de la pandèmia per coronavirus, s’ha produït una disminució de les dones que han participat en el garbellat de violència de gènere pel fet que l’atenció sanitària s’ha realitzat de manera telefònica des dels centres de salut.

Els comportaments masclistes i violents, en paraules de la consellera, són “intolerables, per la qual cosa es fa necessari continuar combatent la violència de gènere en tots els àmbits socials i especialment en el sanitari”. “La violència contra la dona atempta contra la salut de tota la societat. Prevenir aquest tipus de comportaments ens beneficiarà a totes i tots”, ha afegit Barceló.

Article anteriorAliment MARBÓ: menús para NAVIDAD
Article següentAquests seran els colors protagonistes del 2021, segons l’Institut Pantone