Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: torna a disparar-se la nova ona. Més del doble de...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: torna a disparar-se la nova ona. Més del doble de nous casos a Benicarló mentre augmenta el brot de la residència del Collet

1490

ACTUALITAT CORONAVIRUS: torna a disparar-se la nova ona. Vacunació infantil

7dies / Fotos escolars: Ajuntament de Benicarló

 

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 15 de desembre, continuen augmentant els nous casos per quinta setmana consecutiva, duplicant-se els casos: 612 nous PCR+ comparant amb 288 de la setmana passada, quant observàvem un lleuger fre comparant en 224, 133, 95 i 52 nous casos de les anteriors.

Des de fa cinc setmanes es va trencar el descens que portàvem durant l’estiu. Encara la immunitat de ramat provocat per la tercera vacunació i gràcies també als que ja han passat la malaltia i tenen defenses, el nou repunt a comunitats veïnes ha fet que ens aplegues aquesta nova ona de coronavirus. No sols continuen augmentant també els contagis en àmbit educatiu sinó que apareixen nous brots en l’àmbit empresarial.

– Benicarló: es dupliquen després de l’estabilitat de la setmana passada:238 casos en comparació a 107 la setmana passada i 103 i 49 les anteriors. Cal destacar el brot de la residència d’El Collet, actualment amb 16 positius (tots amb simptomatologia lleu), mentre que el personal treballador es manté en els 18 positius, segons les dades aportades per l’ajuntament de la localitat

– Vinaròs: augment però no tant com Benicarló, amb 186 comparant amb 113 nous PCR+ respecte als 73, 49 i 29 de setmanes anteriors.

– Peníscola: es disparen a 36 nous casos, després d’augmentar a 8 la setmana passada, quan s’hi havien mantes en 3 durant dues setmanes.

 

Coronavirus a les poblacions de l’interior
La tendència habitual és la d’augmentar a les poblacions costaneres i d’allí propagar-se cap a l’interior. Així, de nou continua escampant-te el virus a les poblacions del Maestrat, després de trencar-se fa cinc setmanes l’estabilitat i la tendència a la baixa. A la fi baixa el brot de Torreblanca, baixant a 50 nous casos respecte a 67 de la setmana passada, però en canvi es disparen a Alcalà de Xivert (de 20 casos passem a 76) i augmenten els casos a l’interior del Maestrat a les poblacions que havien aparegut la setmana passada: Xert (8 PCR+), Sant Mateu (18), Traiguera (7), Albocàsser (14)…
Es disparen de nou a Morella (14 nous casos respecte a 1 sol cas de la setmana passada, després de 2 setmanes de baixada) Morella (de 14 a 2 i 1 sol cas aquesta setmana).

Cal destacar les poques poblacions sense covid com Cervera, La Jana i Catí i la baixada a Forcall (de 8 a 3 i 1 sol cas).

Dimecres matí ha començat la vacunació infantil de 5 a 11 anys als centres educatius  

La Comissió de Salut Pública, celebrada el 7 de desembre, ha aprovat la incorporació dels xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys a l’Estratègia nacional de vacunació contra la COVID-19.

L’interval d’administració entre la primera i segona dosi serà de 8 setmanes, per a contribuir a incrementar la resposta immune, així com per a tindre vacunats a tots els menors entre 5 i 11 anys en un curt espai de temps amb almenys una dosi.

L’Agència Europea del Medicament va autoritzar, el passat 25 de novembre, la vacuna infantil Pfizer-Comirnaty® per a la població d’entre 5 i 11 anys. Aquesta vacuna es dispensarà en vials diferents dels utilitzats per a la població adulta.

Si necessites informació relativa a la vacunació de menors de 12 anys, consulta este enllaç de GVA Sanitat https://coronavirus.san.gva.es/web/vacunacion/vacunacion-menores


Continua el passaport Covid
Nombrosos ciutadans fan tràmits per a tenir el passaport Covid19 imprés o al mòbil, ja que és obligatori per a locals d’hostaleria, restauració, oci i entreteniment, amb aforament superior a 50 persones, Locals d’activitats recreatives i d’atzar, amb servei de restauració Esdeveniments, celebracions i festivals de música amb assistència superior a 500 persones i on no siga possible l’ús permanent de la mascareta. També en visites a residències de serveis socials, visites a centres hospitalaris.
El certificat pot acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores, un test d’antígens en les últimes 48 hores o la superació de la malaltia en els últims 6 mesos.