Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Es quasi tripliquen els nous casos a Vinaròs i dupliquen a Peníscola...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Es quasi tripliquen els nous casos a Vinaròs i dupliquen a Peníscola mentre continuen baixant a Benicarló. Fort brot a Morella amb 13 infectats

1725

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Es quasi tripliquen els nous casos a Vinaròs i dupliquen a Peníscola mentre continuen baixant a Benicarló. Fort brot a Morella amb 13 infectats

Foto Vacunació doble: grip i 3a dosi de Covid-19 a Vinaròs

Es disparen els nous casos després de trencar-se la baixada de la Covid-19 al Maestrat

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 27 d’octubre, amb 97 nous PCR+, quasi es dupliquen els casos de la Covid-19, tenint en compte els 49 de la setmana anterior que corresponien a una passada situació d’estabilitat, després d’un passat descens al Maestrat.
Podem observar-ho comparant les xifres d’aquesta setmana (97 nous casos) amb les anteriors: 49, 48, 59, 76, 93, 111, 144 i 232 respectivament. L’augment de l’activitat social i el començament de les baixes temperatures pareixen ser els causants d’aquest nou repunt, mentre Sanitat comença a partir d’aquest dimecres 27 la campanya per a la vacunació simultània de la tercera dosi i l’antigripal, encara que es calcula que un 10% de la població no té cap vacuna i es pressiona ja d’alguns sectors per a l’obligatorietat del passaport Covid-19 per a acudir a esdeveniments socials, viatjar, etc..

– Benicarló: continuen baixant els nous casos, amb 11 d’aquesta setmana i 17 d’anterior, en comparació al pic de 25 de fa dues setmanes. Comparant les anteriors setmanes: 22, 16 i 20 respectivament.

– Vinaròs: mot fort augment amb 42 nous PCR+, en comparació a 16, 14, 29 i 42 de les setmanes passades respectivament.

– Peníscola: es dupliquen els nous casos amb 10 nous PCR+ respecte a 5 de la setmana passada, trencant-se l’estabilitat de feia dues setmanes i després que anaven a la baixa baix feia quatre i cinc setmanes (2 i 8 casos respectivament).

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Del progressiu fre de nous casos d’aquestes últimes deu setmanes, especialment a l’interior, vam passar a petits brots, però aquesta setmanes detectem un fort brot a Morella amb 13 nous infectats i continuen els brots menors a poblacions més menudes: Cinctorres (1), Ares del Maestrat (1), Albocàsser (1), Sant Mateu (4), la Salzadella (1), Traiguera (1), Càlig (3).

Sanitat ha iniciat aquest dimecres la vacunació antigripal de 700.000 persones majors de 70 anys juntament amb una dosi de reforç enfront de la COVID-19

– Enguany es destinen 1.285.000 dosi de vacunes enfront de la grip, 8.900 més que en la campanya anterior
– Barceló: “L’eslògan Tornem a acostar el muscle és una cridada a continuar aportant, a continuar lluitant després de la vacuna contra la COVID”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública començà dimecres a vacunar contra la grip a les persones majors de 70 anys per a fer coincidir l’arrancada de la campanya antigripal amb l’administració a aquesta franja d’edat de la tercera dosi de vacuna contra la COVID-19. Enguany hi ha previst destinar a la campanya de la grip un total d’1.285.000 dosi, 8.900 més que en la temporada anterior.

La vacunació es realitzarà en els centres de salut, amb cita prèvia per a evitar aglomeracions que comprometen la seguretat de persones usuàries i professionals, i prioritzant als grups més vulnerables.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló “enguany ens enfrontem a una campanya especial que simultanejarà la vacuna de la grip amb les dosis de reforç de la vacuna anticovid, però l’experiència adquirida durant aquests mesos de vacunació contra el coronavirus ens servirà per a afrontar aquesta campanya amb l’objectiu de continuar protegint i cuidant a les persones amb major risc”.

Els col·lectius per a les quals està indicada la vacuna de la grip són quatre: majors de 65 anys, persones de risc de complicacions derivades de la grip (com és el cas de dones embarassades o que acaben de donar a llum), personal sociosanitari i de serveis públics essencials.

Així, Barceló ha indicat que “està previst que les primeres a immunitzar-se siguen les persones de 70 anys, unes 700.000 en la Comunitat Valenciana, que rebran la vacuna de la grip al costat d’una dosi de reforç enfront de la COVID-19”. Aquesta dosi de record serà d’ARN-m (vacunes de Pfizer i Moderna) i es punxarà juntament amb la vacuna de la grip (preferentment, una injecció en cada braç) en els centres d’Atenció Primària. Per a poder rebre-la, hauran d’haver passat almenys sis mesos des de la segona dosi.

Al mateix temps, en aquesta primera fase, es vacunarà a les dones embarassades; als residents i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional, i als professionals sanitaris. L’objectiu és que aquests col·lectius estiguen vacunats en les dues primeres setmanes de la campanya.

D’aquesta manera, una vegada finalitzats aquests grups s’iniciarà la vacunació de la resta de grups de risc: persones entre 65 i 69 anys, persones de 64 anys i menys amb patologia de risc i personal de serveis essencials.

Tots ells podran demanar hora per a vacunar-se cridant al centre de salut o a través de l’APP GVA+Salut (només s’activarà la possibilitat de cita per a la vacuna de la grip a aquelles persones que pertanguen a un grup de risc).

Els objectius que s’han marcat per a aquesta temporada són el 75% de cobertura en persones majors de 65 anys i personal sanitari i sociosanitari, així com el 70% en embarassades i el 60% en grups de risc per patologies.

En aquest sentit, l’eslògan triat per a la campanya de vacunació enfront de la grip és “Tornem a acostar el muscle”, que tal com ha assenyalat la titular de Sanitat “és una cridada a continuar aportant, a continuar lluitant després de la vacuna contra la COVID i a continuar sumant esforços per a protegir-nos i també protegir als qui ens envolten”.

La grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb malalties prèvies o en embarassades, i els qui es vacunen tenen un menor risc de patir complicacions. En aquest sentit, la vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç.

Importància de la vacuna per a fer front al coronavirus

D’altra banda, Barceló ha recalcat durant la seua intervenció que “la pandèmia no ha acabat” i ha apel·lat a la responsabilitat social per a continuar lluitant contra el coronavirus.

Així mateix, ha recordat que “encara queda un 10% de població sense vacunar”, als qui ha indicat la importància de protegir-se contra el virus. De fet, des de Sanitat continuem posant totes les facilitats amb punts de vacunació mòbils en universitats, concerts i altres esdeveniments” ha manifestat.

Vacuna de la grip i coronavirus

L’administració de les vacunes enfront de la grip, d’acord amb les últimes evidències científiques, és segura en persones que han superat o que pateixen la COVID-19. Els qui ja l’han passada o la pateixen de manera lleu o asimptomàtica, es poden vacunar contra la grip quan acaben els dies d’aïllament recomanats.

En pacients hospitalitzats per COVID-19, el personal sanitari establirà el moment adequat per a administrar la vacunació antigripal tenint en compte la seua condició clínica.

D’un altre costat, els contactes estrets d’un cas confirmat que pertanguen als grups en què es recomana la vacunació enfront de la grip podran vacunar-se una vegada hagen superat el període de quarantena sense haver desenvolupat símptomes.

De moment no hi ha brots de la variant delta plus a la Comunitat Valenciana.

 

 

 

Sanitat notifica 185 nous casos de coronavirus i 183 altes en la Comunitat Valenciana
– Per províncies: 55 s’han comptabilitzat a Castelló, 70 a Alacant i 60 a València
– Els hospitals valencians tenen 182 persones ingressades i 49 d’elles estan en l’UCI

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 185 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens. Amb aquesta actualització, la xifra total de positius se situa en 514.187 persones. Els nous casos registrats per províncies són 55 a Castelló (54.144 en total); 70 a Alacant (188.618) i 60 a València (271.424). La xifra de casos no assignats es manté en 1.

D’altra banda, s’han registrat 183 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 515.308. Per províncies, les altes es distribueixen així: 54.127 a Castelló, 188.464 a Alacant i 272.661 a València. El total d’altes no assignades es manté en 56.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 182 persones ingressades, 49 d’elles en l’UCI: 55 a la província de Castelló, 10 en UCI; 77 a la província d’Alacant, 30 d’elles en l’UCI; i 50 a la província de València, 9 en UCI.

D’altra banda, s’han registrat cinc defuncions en els últims set dies, tres dones de 65, 80 i 88 anys i dos homes de 80 i 81 anys, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 7.836: 853 a la província de Castelló, 3.006 en la d’Alacant i 3.977 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 2.489 casos actius, la qual cosa suposa un 0,47% del total de positius.

Des de l’última actualització, no s’ha registrat cap brot de 10 o més casos.