Inici VINARÒS Vinaròs acull la segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials

Vinaròs acull la segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials

90

El Centre de Coneixement de Vinaròs, Vinalab, va acollir ahir dimecres la segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs. L’acte va comptar amb la inauguració de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat (IVAFIQ), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles i el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IILD) de del UJI, Vicente Budí.

La jornada, organitzada pel Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs, va servir per a reflexionar sobre la perspectiva comunitària en el territori, amb la Valoració dels Serveis Socials, on s’incorpora la perspectiva jurídica per primera vegada. D’altra banda, també es va parlar dels aspectes relacionats en el diagnòstic territorial, els instruments de diagnòstic de la vulnerabilitat social i la tecnologia aplicada als Serveis Socials, per a millorar sobretot la qualitat de vida de les persones majors.

Així mateix, també es va analitzar els impactes de la Covid-19 al territori i es va aportar una perspectiva transversal, que incorpora l’àmbit de la salut mental amb la presentació del diagnòstic de la situació de salut mental i la coordinació sociosanitària al territori.

Per últim, durant la jornada es va tractar l’atenció de les persones en Serveis Socials a través de les tecnologies de la informació i comunicació aplicades a la millora de la qualitat de vida dels majors, i la incorporació del XATBOT inclusiu en l’atenció a les persones

Article anteriorACTUALITAT CORONAVIRUS: Es quasi tripliquen els nous casos a Vinaròs i dupliquen a Peníscola mentre continuen baixant a Benicarló. Fort brot a Morella amb 13 infectats
Article següentEl V TRAIL RUNNING de Càlig finalitza amb 145 inscrits