Inici BENICARLÓ Actualitat Coronavirus: dos casos nous a Vinaròs i quatre dies sense morts...

Actualitat Coronavirus: dos casos nous a Vinaròs i quatre dies sense morts a la CV

1028

Dimecres 3 de juny, la Comunitat Valenciana suma quatre dies seguits sense persones mortes per la COVID-19. Durant el mes de maig, les altes han augmentat un 78% i el nombre de pacients hospitalitzats i en UCI s’ha reduït més del 80%.

Dos casos nous a Vinaròs, tres a Rossell i un a Càlig, Alcalà de Xivert i Morella als últims 14 dies en la nostra àrea de salut

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que, per quart dia consecutiu, no s’ha produït cap defunció per COVID-19 en la Comunitat Valenciana. “Continua aquest mes de juny la senda iniciada durant el mes de maig amb xifres esperançadores que mostren un clar avanç en la nostra lluita per a fer front al coronavirus”, assegurava la consellera.

En aquest sentit, ha fet una valoració del mes de maig, en el qual les altes a pacients amb coronavirus en la Comunitat s’han incrementat un 78%, de manera que s’acumula un total de 5.346 persones que han superat la malaltia en aquest període. A més, el nombre de pacients en hospital s’ha reduït un 82,3% -555 pacients ingressats menys que a principis de maig-, i el nombre de persones en les unitats de vigilància intensiva ha descendit un 84,6%, amb 132 pacients menys que quan va començar el mes.

D’altra banda, Barceló ha assenyalat que més de 56.000 professionals de la Sanitat de la Comunitat Valenciana han participat en un estudi de seroprevalença d’infecció per coronavirus. La prevalença global obtinguda és el 3,21%, segons un avanç de resultats de l’informe final que s’elaborarà quan l’estudi haja conclòs en tots els departaments de salut.

Aquest estudi, juntament amb l’estudi de seroprevalença elaborat pel Ministeri de Sanitat, indica quina està sent la incidència de la malaltia en el territori valencià. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana es troba entre els nivells d’incidència del coronavirus més baixos d’Espanya, entre les cinc comunitats autònomes amb una menor incidència del virus: un 2,5% enfront del 5% de mitjana.

La consellera ha explicat que la Comunitat Valenciana ha anat incrementant la capacitat diagnòstica dels laboratoris per a realitzar PCR. Per això, durant el mes de maig el nombre de proves realitzades s’ha incrementat un 97%, i fins a aquest dimarts s’han dut a terme un total de 232.114 proves.

Finalment, Barceló ha volgut fer balanç del servei que s’ha prestat en aquest període per a la dispensació general de medicaments a domicili, desenvolupat des del 26 de març. Així, les oficines de farmàcia han pogut portar medicaments a domicili a les persones amb mobilitat reduïda o a aquelles que pertanyen als grups més vulnerables al coronavirus.

D’aquesta manera, s’han evitat els desplaçaments d’aquests col·lectius, amb el que s’ha reduït així el risc de contagi. En total s’han tramitat 3.747 sol·licituds (411 a la província de Castelló, 1.145 a la província d’Alacant i 2.191 a la província de València). Per això, ha volgut agrair “la gran labor que ha realitzat el Consell General de Farmàcia de la Comunitat Valenciana, la col·laboració de la qual ha sigut essencial per a poder desenvolupar aquesta iniciativa”.

Ara bé, “encara que els números siguen esperançadors, no hem d’oblidar en cap moment que darrere hi ha persones i famílies senceres que han viscut una realitat terrible, duríssima, per descomptat, per a tots nosaltres”, ha recordat la consellera Ana Barceló.

Dades del departament de Salut de Vinaròs

A data de 31 maig de 2020, s’han trobat 155 casos positius amb prova de PCR, amb una taxa total de 17,07. Han hagut 8 nous casos positius als últims 14 dies i un total de 30 defuncions. Cap positiu nou en més de 20 dies Benicarló o Peníscola però dos casos nous a Vinaròs, tres a Rossell i un a Càlig, Alcalà de Xivert i Morella. En total hi han hagut 3 defuncions per la COVID-19 a Benicarló, cap a Peníscola i 1 a Vinaròs.  Dins la nostra área de salut, Morella ha sigut la més afectada en 50 casos i 23 defuncions.

Actualització de la incidència de coronavirus

La Comunitat Valenciana no registra, per quart dia consecutiu, cap mort per coronavirus al tancament d’aquesta edició, dimecres 3 de juny. Al mateix temps, les altes a pacients amb coronavirus segueixen en augment i en les últimes 24 hores s’han registrat 218 noves altes, que eleven a 12.533 el total de persones curades (el 76,2% de tots els casos detectats). Per províncies: 1.557 a la província de Castelló, 4.464 en la d’Alacant i 6.507 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.
Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dimarts s’han detectat 16 casos a través de PCR que eleven a 11.254 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies: 2 a Castelló (1.568 en total); 1 a la província d’Alacant (3.925 en total); 12 a la província de València (5.755 en total); i un cas sense assignar. Cal sumar també 5 no assignats de dies anteriors.
En aquests moments, queden actius 2. 470 casos, un 15% de tots els casos detectats des de l’inici de la pandèmia
El nombre de persones ingressades per coronavirus als hospitals valencians és de 165: 14 a la província de Castelló, d’ells 3 en l’UCI; 60 a la província d’Alacant, d’ells 11 en l’UCI; i 91 en la província de València, d’ells 8 en l’UCI.
El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.222 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 494.

El total de defuncions per coronavirus és de 1.439 en aquests moments. L’increment de casos reflectit en relació amb la dada de l’última actualització respon a la incorporació de 7 defuncions que es van produir en residències durant l’última setmana de maig i que, després de la seua notificació i les exhaustives comprovacions realitzades, es confirmen o vinculen epidemiològicament amb la Covid.

Per províncies: 220 a la província de Castelló, 504 en la d’Alacant i 715 a la província de València.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 341.408 de les quals 236.435 han sigut a través de *PCR i 104.870 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

A dimecres 3 de juny hi ha algun cas positiu en 74 centres (8 a la província de Castelló, 30 en la d’Alacant i 36 a la província de València).
• Residents nous positius: 1
• Treballadors nous positius: 1
• Residents morts: 0
En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Article anteriorCàlig membre de la ruta cicloturista Camins de l’Orde de Montesa
Article següent3 de juny: Platja del Clot al costat de la Plaça de Bous