Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig membre de la ruta cicloturista Camins de l’Orde de Montesa

Càlig membre de la ruta cicloturista Camins de l’Orde de Montesa

436

Es presenta la nova ruta cicloturista, apta per a totes les edats, que discorre per 13 poblacions de l’Ordre de Montesa, tot i que l’objectiu és ampliar-la fins a més de 60 municipis de tota la geografia valenciana.

Esta setmana s’ha donat a conèixer la nova ruta ciclista Camins de l’Orde de Montesa, un recorregut de quasi 377,99 kilòmetres en total que discorre per 13 poblacions relacionades directament amb l’Ordre de Montesa. L’objectiu d’esta ruta és explorar, sota el fil conductor d’esta orde religiosa i militar fundada pel rei Jaume II d’Aragó en el segle XIV, les històries, cultures i paisatges de diferents poblacions castellonenques, valencianes i alacantines.

Amb un treball que ha constat de tres anys “d’il·lusió, constància i treball”, com expliquen Tono Chamorro i Silvia Simó, organitzadors de la iniciativa Camins de l’Ordre de Montesa, la ruta cicloturista posa en valor l’extraordinari patrimoni històric, cultural i mediambiental dels municipis pels quals passa, i acosta al viatger de forma conscient i respectuosa als pobles, rius i muntanyes més singulars d’esta zona de la Comunitat Valenciana. Inicialment, estarà formada per les poblacions de Montesa, Sueca, València, Moncada, Borriana, Onda, Vilafamés, Les Coves de Vinromà, Alcalà de Xivert, Sta. Magdalena de Polpís, Càlig, Cervera del Maestre i Sant Mateu, però s’espera ampliar-la fins a un total de més de 60 municipis de Castelló, València i Alacant.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha mostrat el seu agraïment “cap el treball, totalment desinteressat, de Tono i Silvia, que han posat en marxa esta gran iniciativa que de ben segur repercutirà positivament en el turisme de la població, que podrà gaudir de la nostra riquesa paisatgística, patrimonial, cultural i gastronòmica”.

El recorregut és apte per tot tipus de bicicletes i usuaris, des de famílies a grups de totes les edats, donat els trams han estat dissenyats i recorreguts pels propis autors nadius. Dels seus 355 quilòmetres de traçat, 351 discorren per camins rurals amb poc o nul trànsit de vehicles a motor. La ruta permet passar per pobles històrics en els quals es pot trobar allotjament per a dormir, acampar i assaborir els productes típics i la gastronomia de la terra. A més, la ruta permet realitzar el trajecte de manera completa, per etapes, des d’un punt a un altre o fent circulars, i també fer trams en tren, de manera que la flexibilitat dels itineraris s’adapta a qualsevol circumstància personal. Per a consultar tota la informació, es disposa d’un codi QR i de l’enllaç a Wikiloc: https://es.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=6290729.

Article anteriorInicien les obres de restauració i revalorització al Puig de la Nau
Article següentActualitat Coronavirus: dos casos nous a Vinaròs i quatre dies sense morts a la CV