Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS. Descens lleu de nous casos al Maestrat: Es ‘neteja’ l’interior...

ACTUALITAT CORONAVIRUS. Descens lleu de nous casos al Maestrat: Es ‘neteja’ l’interior i s’estabilitzen els nous casos a les poblacions litorals

481

Descens lleu de nous casos al Maestrat: Es ‘neteja’ l’interior i s’estabilitzen els nous casos a les poblacions litorals

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Continuem oferint-vos la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat, gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana. En data de 12 de maig de 2021, encara és prompte per a valorar l’impacte de l’obertura perimetral, però de moment observem en general, un lleuger descens dels nous casos. Es ‘neteja’ l’interior i s’estabilitzen els casos a les poblacions del litoral.
Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Encara que estàvem en continua baixa de nous casos des que es van disparar a 1277 PCR+ fa més dos mesos, vam passar a 50 nous casos fa quatre setmanes, 36 PCR+ fa tres, 41 fa dues, 31 PCR+ la passada i 29 PCR+ aquesta, canviant la tendència al lleuger augment de fa unes setmanes, al contrari, és a dir, un lleuger descens de nous casos.

– Benicarló: baixen lleugerament els nous infectats (10 PCR+ respecte a 13 de fa una setmana i 10 de fa dues) i s’estableix el total d’infectats en 2.043.
– Vinaròs: s’estabilitzen els nous infectats amb 9 nous PCR+ respecte a 8 de la setmana passada i 14 de l’anterior, i tornen a pujar el total d’infectats a 2.206.
– Peníscola: Es va trenca l’estabilitat total de fa sis setmanes i apareixen 3 nous PCR+, respecte a 2 de la setmana passada, augmentant la xifra total a 525 infectats.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos va aparéixer sobtadament verd des de la setmana passada, excepte un brot a Rossell (5 nous PCR+), Sant Rafael del Riu (1) i Forcall (1), desapareixent a les poblacions veïnes de les costaneres.

Les hospitalitzacions per coronavirus es desplomen un 94% en UCI i un 96,5% en planta

• Un total de 14 hospitals de la Comunitat Valenciana o estan lliures de coronavirus en les seues unitats de crítics o atenen una única persona
• En l’últim mes, la reducció d’ocupació en llits UCI ha sigut del 48% i en planta, del 55%

Valencià (12.05.21) El nombre de persones hospitalitzades per coronavirus en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 94% enguany. La reducció ha sigut del 96,5% en les hospitalitzacions en planta. De fet, hui dia, la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb menor percentatge d’hospitalització per COVID de tota Espanya (1,36%) i la segona en ocupació de llits UCI (4,11%), per darrere de la ciutat autònoma de Melilla, segons l’última actualització del Ministeri de Sanitat.

El mes de gener es tancava amb 670 persones en les UCI valencianes. Hui dia, els hospitals de la Comunitat Valenciana atenen 40 persones en les seues UCI
(-94%).

De fet, un total de 14 hospitals de la xarxa valenciana tenen una o cap persona ingressada en estat crític per coronavirus, d’acord amb les últimes dades disponibles. D’aquests centres, dos són de la província de Castelló (Hospital Comarcal de Vinaròs i Hospital General Universitari de Castelló); cinc estan a València (Hospital de Manises, Hospital General de Requena, Hospital Universitari Doctor Peset, Hospital Francesc de Borja i Hospital Lluís Alcanyís) i els set restants són de la província d’Alacant (Hospital de la Marina Baixa, Hospital General Universitari d’Elx, Hospital Universitari de Torrevieja, Hospital Verge dels Lliris, Hospital General Universitari d’Elda, Hospital de Dénia i Hospital Universitari del Vinalopó).

Respecte a la situació en les plantes d’hospitalització, el 25 de gener hi havia 4.777 pacients i, en l’actualitat, 168. En concret, hi ha cinc centres que tenen una o cap persona amb COVID 19 en planta: Hospital General d’Ontinyent, Hospital Verge dels Lliris, Hospital Universitari del Vinalopó, Hospital General de Requena i Hospital Universitari de Torrevieja.

Aquests nivells d’ocupació en planta, que encara sent esperançadors no han de fer baixar la guàrdia perquè la pandèmia continua activa, no es registraven des d’el mes d’agost passat.

En l’últim mes, la reducció d’ocupació en llits UCI ha sigut del 48% (de 77 persones amb coronavirus a 40) i del 55% en planta (de 374 a 168).

Texte: 7dies / Fotos vacunació Benicarló per Juanvi G.