Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Continuen duplicant-se els nous casos a Benicarló, Peníscola i Vinaròs...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Continuen duplicant-se els nous casos a Benicarló, Peníscola i Vinaròs i encara més al Maestrat.

1133

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Continuen duplicant-se els nous casos a Benicarló, Peníscola i Vinaròs i encara més al Maestrat.

Vacunes per als joves: Sanitat i Educació anuncien que a finals  d’agost es vacunarà a Batxillerat i FP

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data de 21 de juliol de 2021, es va trencar l’estabilitat des de fa tres setmanes i continua el fort increment del Coronavirus al Maestrat, passant a 433 nous casos aquesta setmana, mentre augmenta la possibilitat de noves restriccions i possibles tocs de queda a poblacions. Fons interns ens avisem que ja hi ha ingressats a la planta Covid de l’Hospital Comarcal. Ja és habitual que locals del sector hostaler avise de tancaments i reapertures.

Des de l’arribada de l’estiu i relaxament de mesures gràcies a la baixa incidència, amb el moviment de persones es va trencar l’estabilitat que teníem fa tan sols quatre setmanes (9 PCR+) i vam passar a 13 fa tres, 96 fa dues, 195 la passada i 433 PCR+, augmentant a roig el color del mapa del Maestrat en casos positius.

– Benicarló: 90 casos nous, comparant en 43 PCR+ la setmana passada, 21 l’anterior i sols 3 abans.

– Vinaròs: de nou duplica els nous casos: 179 casos nous respecte a 80 la passada. Fa dues van ser 46 PCR+, i sols 6 fa tres setmanes.

– Peníscola: 61 casos nous en comparació a 27 de l’anterior i 13 de l’altra, comparant en les altres dues setmanes sense covid-19.

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos es va netejar de verd, és a dir, lliure de Covid-19, ja feia deu setmanes, però des de fa dues setmanes que van aparéixer nous casos, s’han estés a tot el Maestrat, augmentant on ja hi havia casos com Alcalà de Xivert (de 3 casos fa dues setmanes vam passar a 19 la passada i a 61 PCR+ aquesta), Sant Mateu (d’1 cas passem a 5), Traiguera (de 8 casos passem a 15), Xert (de 2 casos passem a 15) i curiosament baixen a Morella (disminueixen de 12 casos a 5).

 

 

 

Sanitat i Educació anuncien que l’última setmana d’agost es vacunarà a l’alumnat de Batxillerat i FP

– A principis d’agost es tancarà l’inici de vacunació dels alumnes d’educació secundària
– Els titulars de Sanitat i Educació coincideixen a assenyalar que les normes de seguretat i higiene estan interioritzades en la comunitat educativa

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’han reunit per a abordar la vacunació i les mesures contra el coronavirus en l’àmbit educatiu de cara a l’inici del pròxim curs escolar.

En aquest sentit, Barceló ha anunciat que “la vacunació als menors de 18 i 17 anys, és a dir, els alumnes de Batxillerat i de Formació Professional, començarà l’última setmana d’agost en els centres de vacunació”.

Així mateix, ha afegit que “des de Sanitat estem agilitant i anticipant el procés de vacunació. A més, aquest procés s’agilitarà més gràcies al compromís adquirit amb el Ministeri de Sanitat d’incrementar l’enviament de dosi a la Comunitat Valenciana per a compensar les vacunes als desplaçats i el dèficit de dosi provocat pel repartiment de vacunes realitzat en funció de l’edat, un fet que ha perjudicat la Comunitat”.

D’altra banda, durant el mes d’agost, i una vegada es conega la xifra de dosi de vacunes, es programarà la vacunació dels alumnes de l’etapa de l’ESO, que es corresponen amb els trams d’edat de 12 a 16 anys.

En aquest sentit, segons ha explicat el conseller d’Educació, Vicent Marzà “els equips de les dues conselleries s’han citat a una nova reunió que tindrà lloc el pròxim 6 d’agost per a, una vegada es dispose de més detalls sobre les previsions d’enviaments i dosis disponibles, tancar els aspectes relacionats amb la vacunació de l’alumnat d’Educació Secundària”.

Agraïment a la comunitat educativa i balanç

Els titulars de Sanitat i Educació han coincidit a assenyalar que les pautes de seguretat i higiene estan completament interioritzades en la comunitat educativa valenciana, que ha demostrat ser un exemple a seguir.

Segons ha indicat Marzà, “ha sigut un curs en el qual s’ha demostrat els centres educatius són els espais de socialització més segurs i part de la solució a la pandèmia” i ha agraït l’enorme esforç realitzat pels treballadors i treballadores de l’educació i de la sanitat.

Cal recordar que per al pròxim curs ja està planificat el dispositiu de recursos per a la seguretat i higiene dels centres amb una dotació de la Conselleria d’Educació de 39,4 milions d’euros. A més, gràcies al treball realitzat centre a centre, les escoles i instituts valencians comptaren amb 5.042 docents extra plantilla per a garantir l’atenció i la qualitat educativa.

Al llarg del curs que acaba de finalitzar, el de 2020-2021, dels quasi 47.000 grups d’alumnes dels centres educatius valencians, la majoria ha pogut seguir les classes presencials cada setmana sense tot just incidències.

La xifra de casos i brots registrats en l’àmbit escolar ha sigut reduïda i el risc de transmissió baix, gràcies al treball coordinat de les autoritats sanitàries i educatives, així com a l’esforç de professorat, alumnat i famílies.

A més, el professorat, també la resta de personal que treballa en els centres educatius, com a monitores i monitors de menjador, equips de neteja, cuiners o administratius/as, ha respost de manera massiva al procés de vacunació contemplat per a ells en l’Estratègia Nacional contra el coronavirus per tractar-se de professionals essencials.

De fet, les persones d’aquest col·lectiu compten ja amb la pauta completa d’immunització de manera majoritària i hi ha previstes ‘repesques’ per a aquelles que no van poder rebre la vacuna quan les van cridar perquè havien passat feia poc la malaltia o eren noves incorporacions.

 

Sanitat registra 2.112 casos nous de coronavirus i 1.581 altes en la Comunitat Valenciana

– Nous casos per províncies: 161 a Castelló, 736 a Alacant i 1.215 a València
– Un total de 2.979.739 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus i 2.416.146, la pauta completa d’immunització

Un total de 2.979.739 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosis de Janssen) 2.416.146 persones. Per províncies: 287.188 a Castelló, 865.658 a Alacant i 1.263.300 a València.

D’altra banda, s’han notificat 2.112 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 436.806 persones. Per províncies, 161 a Castelló (45.002 en total); 736 a Alacant (157.050 en total); i 1.215 a València (234.752 en total). El total de casos no assignats es manté en 2.

Des de l’última actualització s’han registrat 1.581 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 415.741 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 43.129 a Castelló, 152.025 a Alacant i 220.528 a València. El total d’altes no assignades es manté en 59.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 517 persones ingressades: 49 a la província de Castelló, 2 en UCI; 82 a la província d’Alacant, 10 d’ells en l’UCI; i 386 a la província de València, 57 d’ells en UCI.

D’altra banda, no s’ha registrat cap defunció en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia es manté en 7.471: 809 a la província de Castelló, 2.850 en la d’Alacant i 3.812 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 25.056 casos actius, la qual cosa suposa un 5,59% del total de positius.

Article anteriorL’Ajuntament de Peníscola posa en marxa una plataforma pròpia de venda en línia per al comerç local
Article següentL’actor benicarlando Àngel Fígols serà el mantenidor de les Festes Patronals