Inici BENICARLÓ ABRIL ratifica la seua Junta en la seua Assemblea General i comença...

ABRIL ratifica la seua Junta en la seua Assemblea General i comença a treballar en diferents comissions

195

L’Associació Benicarlanda per a la Recerca i la Investigació del Llegat (ABRIL) ha celebrat la seua primera Assemblea General de socis i sòcies de l’entitat. Entre els acords es va fer un balanç de l’estat de socis, activitats dutes a terme, objectius i properes activitats; de l’informe econòmic, quotes de l’entitat i col·laboracions. Així mateix es va confirmar l’actual Junta Directiva i es van incorporar com a nous càrrecs d’ABRIL Jose Luis Coll i José Ramón Ferreres.

D’altra banda, el president, Jaime Ramia, va anunciar que ABRIL vol crear un concurs d’investigació històrica, narrativa o poesia per a menors de 18 anys sobre Benicarló, així com crear l’any vinent unes xarrades vinculades a l’Alberg de Benicarló (actual Parador), les visites dels escriptors internacionals i premis Nobel i a la figura de Manuel Azaña, president de la República que va dedicar el títol del llibre amb el seu llegat polític a la nostra localitat, en unes jornades que es desenvoluparien al llarg de diverses setmanes del mes d’abril. Els assistents van acordar que ABRIL s’adherira a la Coordinadora d’Entitats del Maestrat.

Per últim es van donar a conèixer l’estat de les activitats investigadores i de memòria encetades (entrevistes a persones majors, donacions, procés de digitalització d’imatges i documents històrics…) i la possibilitat d’incloure’s en les diverses comissions que hi ha a l’entitat, com per exemple sobre la Carta Pobla, l’economia local, la propietat de la terra i l’agricultura, calafataria, el vi carlón, personatges històrics, religió i esglésies, guerres civil i carlines, demografia, música, etcètera.

El proper 7 de desembre pel matí l’entitat ha programat a l’edifici gòtic una jornada per recopilar de particulars fotografies, documents rellevants, postals, pel·lícules, etcètera per tal de garantir-ne la seua correcta pervivència i digitalització per a poder explicar així millor la història de la localitat i comarca. Els originals seran retornats als propietaris en pocs minuts.

Article anteriorVinaròs presenta las novedades turísticas para el ejercicio 2019-2023
Article següentL’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina es reuneix amb la Consellera de Sanitat