Inici BENICARLÓ XXV Festa de la Carxofa de récord

XXV Festa de la Carxofa de récord

450

La 25a edició de la Festa de la Carxofa ha sigut una de les més multitudinàries dels últims anys. Només en la Demostració Gastronòmica de diumenge, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, es van servir més de 15.000 racions i els restaurants de Benicarló van penjar el cartell de complet.

Enguany, la Festa de la Carxofa ha viscut una de les edicions més multitudinàries i ha aconseguit xifres de rècord en participació i promoció. En la Demostració Gastronòmica de diumenge es van servir més de 15.000 racions, amb els carrers plens fins a la bandera de persones atretes per les magnífiques receptes dels restaurants que hi van participar. La Torrada popular, dissabte, va esgotar els 2.500 quilos de carxofes i la revetlla popular que es va organitzar per tancar la nit va tindre una gran acollida.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha declarat que «estem davant d’una de les grans cites ja consolidades de l’any» i ha reconegut que «continuarem apostant i treballant per la festa perquè l’èxit d’aquest any ens crea una major exigència per a l’any que ve». Respecte a l’ocupació hotelera, com ha reconegut l’alcaldessa de Benicarló, «els hotels i hostals de la ciutat han estat al complets al llarg del cap de setmana, una situació similar a la que han viscut els municipis veïns de Peníscola i Vinaròs gràcies a l’atracció de la festa. A més, Benicarló ha acollit al voltant de 500 caravanes al llarg del cap de setmana». Així, l’alcaldessa ha afirmat que «tota la repercussió econòmica de la Festa de la Carxofa no es reflecteix únicament en Benicarló, sinó en tota la comarca».

Tant Miralles com el regidor d’Agricultura, Domingo Roca, s’han mostrat satisfets amb la visita del Consell, presidit per Ximo Puig, i han destacat que «és important tenir el suport de les institucions per engrandir i aconseguir una major repercussió de la festa». A banda, també han volgut destacar el treball de tota la gent que ha participat en la festa (agricultors, restauradors, Consell Regulador, empreses col·laboradores, Policia Local, Brigada Municipal).

Francisco Lluch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, també ha mostrat la seua satisfacció per aquesta exitosa 25a edició de la Festa de la Carxofa i ha agraït «l’esforç de l’Ajuntament en el treball de promoció de la festa i la col·laboració de les diferents entitats que han contribuït a la celebració de la Festa de la Carxofa».

Les jornades del pinxo en els establiments de Benicarló, que van finalitzar diumenge, també han estat un èxit rotund. L’assistència als locals amb motiu d’aquestes jornades ha augmentat, de mitjana, un 30% respecte de l’any passat. Com ha reconegut Iván Alemán, president de Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries, «aquestes han sigut unes jornades molt exitoses pel que fa a l’afluència de gent als establiments». A més, Alemán ha afirmat que «en la Demostració de Pinxos del passat 11 de gener es van servir més de 1.100 racions».

Enguany, la repercussió mediàtica habitual s’ha vist reforçada per la presència del Consell a la festa. Així, TVE ha gravat dos programes al voltant de la festa: una edició de «Torres en la cocina» i un reportatge per al magazín «España directo». A banda, Canal Cocina, un mitjà televisiu nacional, ha visitat Benicarló per donar protagonisme a la Festa de la Carxofa dins del programa «Fiestas Gastronómicas». À punt, la ràdio pública autonòmica que s’ha posat en marxa recentment, també s’ha sumat a la festa: divendres 26 va emetre en directe el magazín «Al ras» des de Benicarló i diumenge 28 va dur a terme una cobertura especial durant la Demostració de la Carxofa a través del seu programa de medi ambient «Samaruc digital». Per la seua part, COPE Castelló va e

Article anteriorMega Galería Festa de la Carxofa 2018
Article següentPresentació del llibre dels 50 anys de l’IES Leopoldo Querol