– Se celebrarà amb un acte institucional commemoratiu que tindrà lloc cada any a Castelló de la Plana
– El president de la Generalitat ha mantingut una trobada amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro
El Ple del Consell va aprovar el divendres passat la declaració per la qual s’institueix el dia 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana, i l’acte institucional commemoratiu de la qual se celebrarà cada any a Castelló de la Plana, a partir de 2023.
Ximo Puig ha realitzat aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, aquest dijous en el Palau de la Generalitat.
Després de la trobada, el cap del Consell ha subratllat que “l’empresa és un operador fonamental tant per a l’activitat econòmica com per a l’ocupació i els empresaris, al costat dels treballadors, són els que fan possible que l’economia funcione i que la societat progresse”, motiu pel qual s’ha decidit establir aquest dia commemoratiu.
Sobre aquest tema, ha informat que la celebració del Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és un acord al qual s’ha arribat amb el sector empresarial, que el Consell posarà en marxa “des d’una visió integradora” perquè “és fonamental que l’empresa valenciana de tota grandària i dimensió tinga un dia de celebració específica”.
El *president ha assegurat que la Generalitat “està al costat de l’empresa” i ha reivindicat el “diàleg social” entre empresaris, treballadors i sindicats que ha generat “grans resultats i molta estabilitat en la Comunitat Valenciana”.
Per part seua, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha recordat que el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és el resultat d’una proposta que es va realitzar des del sector al president de la Generalitat i ha agraït que s’haja triat el 3 de març com a dia commemoratiu, coincidint amb la data de constitució de la CEV.
“Hui és un dia important per als empresaris i empresàries de la Comunitat Valenciana que treballem per generar riquesa, cohesió social i benestar”, ha destacat Salvador Navarro, al mateix temps que ha assegurat que el sector se sent “recolzat amb aquesta decisió que reconeix el paper fonamental de l’empresariat i dels treballadors”.
Declaració ‘Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana’
Segons estableix el document que serà aprovat aquest divendres pel Ple del Consell, el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana té com a objectiu enaltir la funció social de l’empresa i visibilitzar la seua importància per a impulsar el desenvolupament econòmic i social.
La declaració recull el reconeixement del paper clau de l’empresa en l’evolució històrica de la Comunitat Valenciana, valora els esforços extraordinaris de l’empresa valenciana per a superar les recents contraccions econòmiques i destaca l’esforç del sector productiu valencià davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19, la invasió d’Ucraïna i l’actual crisi de preus i matèries primeres.
D’altra banda, el document reivindica l’aportació decisiva de les 374.917 empreses registrades en la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, laboral i social de la societat valenciana, que es tradueix en 2,2 milions de persones ocupades.
També destaca la contribució dels 360.620 autònoms i el pes de l’empresa familiar, que suposa més del 91,1% del teixit productiu valencià, el 77% del PIB i el 85% de l’ocupació. A més, subratlla que les start-ups sorgides en el territori valencià són causa, conseqüència i símbol d’una economia dinàmica.
De la mateixa manera, la declaració posa de manifest l’aportació del sector a l’activitat econòmica i a la producció de béns i serveis, així com a la contribució fiscal. “Tot això, conforma el motor que permet el funcionament de l’Estat del Benestar i d’uns serveis públics de qualitat, que serien irrealitzables sense l’activitat empresarial”, assenyala el document.
L’escrit també garanteix el suport a l’empresa valenciana davant les transformacions d’un present complex i un futur canviant. En aquest sentit, ressalta que el sector productiu valencià representa una palanca d’activació fonamental per a fer reals els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.
Finalment, la declaració al·ludeix a la necessitat d’enfortir l’aliança de l’Administració amb el teixit empresarial valencià des del diàleg social i amb la voluntat compartida d’avançar en causes comunes com la sostenibilitat, la lluita contra totes les desigualtats, la millora de les condicions de treball i una major agilitat administrativa que afavorisca el dinamisme empresarial i la prosperitat de la societat valenciana.