Inici PREMSA VALENCIANA Xerrada a Vinaròs amb OPEN ARMS: Al rescat de l’esperança i la dignitat...

Xerrada a Vinaròs amb OPEN ARMS: Al rescat de l’esperança i la dignitat dels refugiats.

237

L’Associació d’Alumnes del Consell Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) va organitzar el passat dilluns 4 de novembre, a la Biblioteca Municipal de Vinaròs un acte per donar a conéixer el treball de l’ONG OPEN ARMS, amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs.

L’activitat va comptar amb molt de públic i la visita d’un voluntari d’aquesta organització que va parlar dels objectius, activitats i funcionament de la seua ONG.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre, creada el 2015, que té la principal missió de protegir amb la seva presència al mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Aquesta organització es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica. Amb el suport de persones i entitats col·laboradores han pogut salvar gairebé 60.000 vides. Però insisteixen, en la terra i en el mar, encara queda molta feina per fer…

Actuen al Mar Mediterrani amb un vaixell medicalitzat de vigilància i salvament. No volen perdre ni una vida més al mar, ni que el mar faci callar les injustícies que allà succeeixen.

A terra també comptem amb un equip imprescindible: un grup de psicòlegs i psicòlogues especialistes en situacions de crisi, emergències i víctimes de terrorisme que recolzen als socorristes en totes les fases de la seva missió.

Fotografies de Julián Zaragozà.

 

Article anteriorIncendi al Centre Comercial de Benicarló
Article següentS’anuncia la XXIII Fira de l’Oli Novell a Santa Bàrbara