Inici PREMSA VALENCIANA Xerrada a Vinaròs amb OPEN ARMS: Al rescat de l’esperança i la dignitat...

Xerrada a Vinaròs amb OPEN ARMS: Al rescat de l’esperança i la dignitat dels refugiats.

197

L’Associació d’Alumnes del Consell Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) va organitzar el passat dilluns 4 de novembre, a la Biblioteca Municipal de Vinaròs un acte per donar a conéixer el treball de l’ONG OPEN ARMS, amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs.

L’activitat va comptar amb molt de públic i la visita d’un voluntari d’aquesta organització que va parlar dels objectius, activitats i funcionament de la seua ONG.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre, creada el 2015, que té la principal missió de protegir amb la seva presència al mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Aquesta organització es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica. Amb el suport de persones i entitats col·laboradores han pogut salvar gairebé 60.000 vides. Però insisteixen, en la terra i en el mar, encara queda molta feina per fer…

Actuen al Mar Mediterrani amb un vaixell medicalitzat de vigilància i salvament. No volen perdre ni una vida més al mar, ni que el mar faci callar les injustícies que allà succeeixen.

A terra també comptem amb un equip imprescindible: un grup de psicòlegs i psicòlogues especialistes en situacions de crisi, emergències i víctimes de terrorisme que recolzen als socorristes en totes les fases de la seva missió.

Fotografies de Julián Zaragozà.