Inici PREMSA VALENCIANA Vinaròs s’ofereix en l’acollida dels refugiats de l’Aquarius

Vinaròs s’ofereix en l’acollida dels refugiats de l’Aquarius

2216

L’Ajuntament s’afegeix a les mostres de solidaritat perquè els Serveis Socials municipals col·laboren amb altres institucions per donar resposta a les 629 persones que es dirigeixen a les costes valencianes

Vinaròs, 12/06/2018

 

La Corporació Municipal s’ha volgut sumar a la onada de solidaritat que s’ha alçat en diferents institucions públiques durant els últims dies davant les notícies sobre el vaixell Aquarius que trasllada a 629 persones a les costes valencianes en un projecte de cooperació de les ONGsMédicossinFronteras i SOS Mediterranée. Segons ha declarat l’alcalde Enric Pla “l’Ajuntament de Vinaròs està a disposició de la Generalitat Valenciana i de les diferents entitats com Creu Roja, etc. que coordinen l’acollida d’aquestes persones refugiades, que en uns dies arribaran a les nostres costes”. Amb aquesta decisió el govern municipal s’afegeix a les mostres de solidaritat que han expressat les diferents administracions i ajuntaments d’arreu de l’Estat espanyol.

El vaixell Aquarius va haver de buscar una alternativa després que el nou govern italià els negués l’accés al país. Davant d’aquesta situació el govern espanyol ha ofert el port de València per acollir els refugiats i ara diferents institucions estan iniciant els tràmits per trobar les millors vies d’acollida.

“La reacció del govern d’Itàlia davant el drama humanitari sirià és indigne i incompatible amb els principis de l’estat de dret. Per això creiem que totes les administracions hem de fer un esforç per cooperar i enviar un missatge unívoc de solidaritat. A 2015 ja ens vam declarar ciutat-refugi i avui reiterem la nostra predisposició a posar tot el que l’Ajuntament de Vinaròs té al seu abast per ajudar a estes persones”, ha conclòs l’alcalde Pla.

Article anteriorGrans Resultats del CN Vinaròs
Article següentDance Vinaròs, nueva asociación