Inici PREMSA VALENCIANA Vinaròs s’implica contra la violència de gènere amb ‘Mascareta-19’

Vinaròs s’implica contra la violència de gènere amb ‘Mascareta-19’

367

Es tracta d’una nova iniciativa de protecció a les víctimes impulsada des de la Subdelegació del Govern de Castelló i l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics

 

L´Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a l’acció contra la violència de gènere, «Mascareta-19» per reforçar la protecció de les víctimes de violència masclista i/o sexual durant el confinament obligatori. La declaració de l’estat d’alarma i, per tant, l’obligació d’estar a casa podria augmentar el perill de les dones víctimes de la violència de gènere.

Així, i amb l’objectiu d’evitar que els casos per violència masclista augmenten, s’ha posat en marxa la iniciativa «Mascareta-19», la paraula clau que activa el protocol de protecció de les víctimes gràcies a l’acord entre la Subdelegació del Govern de Castelló i l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló.

Durant l’estat d’alarma, les farmàcies de Vinaròs s’han convertit en espais segurs. D’aquesta manera, quan les víctimes demanen la «Mascareta-19», el personal de les farmàcies activarà el protocol de protecció posant-se en contacte amb els telèfons d’emergència o policia, i seguint els passos que se’ls indique.

L’Ajuntament de Vinaròs s’ha sumat a aquesta acció contra la violència de gènere perquè estem davant una situació excepcional que porta les dones que es troben en situació de risc o perill a conviure més temps amb els seus agressors.

També es fa una crida a la població i es demana la seua col·laboració. Si tenen coneixement d’algun cas de violència contra la dona, cal que es posen en contacte amb els telèfons d’emergència 062 de la Guàrdia Civil, 091 de la Policia Nacional o el 112 d’Emergències.

Article anteriorInvestigadors universitaris estudien els efectes psicològics del confinament
Article següentEl Coromines posa la seua tecnologia al servei de la societat