Inici VINARÒS Vinaròs s’adhereix a la Xarxa Europea de Municipis Family-Friendly

Vinaròs s’adhereix a la Xarxa Europea de Municipis Family-Friendly

60

L’European Network of Family-Friendly Municipalities és una iniciativa de la European Large Families Confederation per a promocionar les ciutats seleccionades per l’excel·lència de les seues polítiques de suport a la família, contribuint així a la millora de les polítiques familiars a la Unió Europea.

En la decisió d’incloure a Vinaròs en aquesta xarxa, s’han tingut en compte diverses actuacions posades en marxa per part del govern municipal en els darrers mesos. En especial, s’ha valorat que l’Ajuntament compte amb una regidoria específica de Família, creada a l’inici d’aquesta legislatura amb l’objectiu d’impulsar polítiques favorables per a les famílies, entre elles, l’entorn familiar segur amb l’adequació i manteniment de parcs infantils i la  realització d’esdeveniments familiars com el Family Park.

D’altra banda, també s’ha fet la divulgació de coneixements útils per a famílies com ha sigut tota la programació que es va realitzar a la primera edició del Mes de la Família i la quinzena de la seguretat infantil amb tallers de primers auxilis i sistemes de retenció infantil. Així mateix, també s’ha treballat amb la innovació digital per a facilitar la vida de les famílies implantant en el pagament telemàtic del Campus d’Estiu Illa.

El regidor de l’àrea, Juanfran Calvo ha destacat que “ens enorgulleix enormement que el treball realitzat des d’aquesta Regidoria haja estat reconegut per part de l’European Network of Family-Friendly Municipalities, fet que converteix a Vinaròs en el sisè municipi d’Espanya entrar a la xarxa”. En aquest sentit, assenyalava que ciutats europees com Cracòvia, Zagreb, Budapest o Braga també en formen part. Calvo afegia que “gràcies a les polítiques que hem implementat durant aquestos mesos, Vinaròs és avui una ciutat millor per a les famílies”.

El regidor responsable de l’àrea de Família, Infància i Joventut també ha explicat que “seguirem treballant de manera transversal, involucrant a totes les àrees del govern per garantir que les polítiques destinades a enfortir a les famílies siguen de veritat efectives. La prioritat de qualsevol govern ha de ser garantir el benestar de les famílies, i això a Vinaròs és ja una realitat”.