Inici VINARÒS Vinaròs rep la resolució administrativa de l’Estratègia DUSI

Vinaròs rep la resolució administrativa de l’Estratègia DUSI

213

Vinaròs ha rebut la resolució administrativa de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (DUSI), pas previ per a percebre la primera partida econòmica per a finançar els projectes que s’han posat en marxa a la localitat. En concret d’1,09 milions d’euros invertits per part de l’Ajuntament s’han justificat 858.366€, dels quals el 50% es finançaran a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb aquesta primera inversió que rebrà el Consistori.

El regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha indicat que un dels projectes que s’ha posat en marxa és Vinaròs Ciutat Intel·ligent amb l’objectiu de promoure l’ús de les noves tecnologies de la informació́ i comunicació́, amb la implantació de la gestió administrativa perquè els veïns puguen fer tramitacions de forma telemàtica amb l’Ajuntament, d’una manera fàcil i senzilla.

D’altra banda, també s’ha desenvolupat l’estratègia d’Eficiència Energètica amb les auditories als edificis municipals amb l’objectiu de millorar la seua eficiència i reduir el consum.

Per últim, es van rehabilitar espais urbans degradats, en especial atenció al nucli antic de la ciutat, amb la remodelació i millora de la plaça de l’antic Convent de Sant Francesc, així també com la rehabilitació de la plaça de Sant Antoni amb la renovació del paviment.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “gràcies als fons europeus es podrà desenvolupar l’Estratègia DUSI amb projectes que tenen com a finalitat fer de Vinaròs una ciutat més sostenible per a millorar la qualitat de vida dels veïns”. En aquest sentit, ha agraït el treball de tot el personal de l’Ajuntament que ha enllestit aquestes primeres justificacions que han permès rebre les primeres ajudes del fons europeu.

Article anteriorEs presenta a Càlig el II Festival de contes del Maestrat Conta’M
Article següentCinc empreses de Benicarló reben el segell de turisme segur ‘Safe Tourism Certified’