Inici VINARÒS Vinaròs registra un increment d’autònoms durant la pandèmia

Vinaròs registra un increment d’autònoms durant la pandèmia

259

El municipi és el tercer de tota la província de Castelló on més han crescut el número de treballadors per compte propi

Vinaròs ha registrat en els darrers dos anys un increment en el número d’autònoms, tot i la crisi econòmica generada per la pandèmia. La ciutat se situa com la tercera de tota la província, amb un creixement de 68, només per darrere de Benicàssim, amb 85, i Castelló, amb 76. Així mateix, les dades de Vinaròs superen a Orpesa de Mar i Vila-real, totes dues amb un increment de 55 autònoms.

A nivell de comarca, en total al Baix Maestrat els treballadors per compte propi han passat dels 6.413 als 6.564, amb Vinaròs com la ciutat que ha tingut el creixement més elevat per sobre de Benicarló, Alcalà de Xivert i Peníscola.

La regidora d’Hisenda i Ocupació, Maria Cano, ha fet una valoració positiva d’aquestes dades i ha destacat que “des de l’Ajuntament hem fet un gran esforç per a donar tot el suport possible a autònoms, empreses i comerços al llarg de tota la pandèmia”. En aquest sentit, Cano assenyalava que s’ha destinat més d’un milió d’euros en ajudes directes als sectors més afectats per la crisi a través del Pla Resistir, que ha comptat amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana i Diputació de Castelló. Segons afegia la regidora en total es van resoldre favorablement 442 sol·licituds entre petites empreses i autònoms.

D’altra banda, Cano comentava que també es van posar en marxa les ajudes Vinaròs Reactiva, amb una inversió de 379.234€ amb fons propis de l’Ajuntament. En aquest cas, es van resoldre favorablement 190 sol·licituds amb una subvenció fixa de 2.000€ per autònom o empresa.

La regidora destacava que en total s’ha ajudat de forma directa a 632 autònoms i petites empreses, on  també cal afegir les reduccions de les càrregues tributàries aprovades dintre del Pla €CO per al foment de l’emprenedoria.