Inici VINARÒS Vinaròs presenta la programació del Festival “Vinaròs Arts Escèniques”

Vinaròs presenta la programació del Festival “Vinaròs Arts Escèniques”

424

Els mesos de juliol i setembre la plaça de bous acollirà un total de nou representacions entre les que s’inclou teatre, dansa contemporània o cant, tot sota el paraigües de Vinaròs Arena

La regidora de Cultura, Anna Fibla, acompanyada per la tècnica, Amparo Chaler, ha presentat aquest matí, a la Biblioteca Municipal, l’agenda cultural per als mesos de juliol i setembre. Es tracta de la proposta Festival Vinaròs Arts Escèniques, emmarcada dintre de Vinaròs Arena, que convertirà la plaça de bous en un espai teatral a l’aire lliure.

Cal destacar que des del Departament s’ha apostat per nou propostes de gran qualitat escènica, amb companyies reconegudes a tot l’Estat, per tal d’oferir uns espectacles únics i atractius per al públic, on fins i tot s’inclou cinema rodat al nostre territori.

La regidora Fibla ha assenyalat que “aquesta programació també suposa donar suport a la indústria cultural del País Valencià que, igual que altres sectors, s’ha vist afectada per la crisi del coronavirus”. Segons insistia el Festival Vinaròs Arts Escèniques vol ajudar a reactivar aquest sector tan important, al mateix temps de donar un nou impuls a la plaça de bous com a espai únic i cultural. Un Festival que segons comentava tindrà continuïtat en els propers anys.

Programació

La programació del Festival Vinaròs Arts Escèniques començarà aquest diumenge 5 de juliol amb l’obra El Lazarillo de Tormes de Rafael Álvarez “El Brujo”. Actor i director ens oferirà un espectacle de gran qualitat al voltant d’aquesta obra fonamental de la literatura castellana. Per al dissabte 11 de juliol continuarà la programació amb Cant Espiritual de Carles Dénia, un espectacle basat en l’obra d’Ausiàs March que combinarà jazz, música mediterrània i altres estils.

El diumenge 12 de juliol serà el torn del Recital d’Òpera i Sarsuela del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, que delectarà als espectadors amants d’aquests gèneres musicals. La setmana següent, en concret el diumenge 19 de juliol, Cita a Cegues serà l’espectacle que oferirà Sol Picó i Marco Mesquida, una història d’amor que de ben segur que no deixarà a ningú indiferent.

La programació de juliol la tancarà Antígona de la companyia Ferroviaria i l’Institut Valencià de Cultura, una versió lliure sobre el mite grec d’aquesta dona que va lluitar per defensar els seus ideals.

El 17 de setembre tornarà la programació amb l’obra Tirant lo Blanc de l’Institut Valencià de Cultura, una adaptació diferent d’aquest clàssic de la cultura valenciana, que traurà al protagonista del món dels conflictes i la política per introduir-lo al món femení. Per al dia següent serà el torn del cinema amb la pel·lícula Innocència de la directora Lucia Alemany, una producció rodada al Maestrat i parlada en traiguerí. Cal destacar que comptarà amb la presència de la directora i els actors per a presentar el film.

Dissabte 19 de setembre arribarà un clàssic del teatre Elektra de la companyia Atalaya Producciones, una història per a fer pensar a l’espectador al voltant de la violència i la venjança. Per la seua part, Núria Espert amb El Romancero Gitano serà l’encarregada de clausurar el Festival Vinaròs Arts Escèniques el dissabte 26 de setembre amb aquesta obra de Federico García Lorca.

Vídeos i cartell

L’artista Joana Bruna ha sigut l’encarregada de dissenyar el cartell anunciador del Festival Vinaròs Arts Escèniques, que a més estarà acompanyat de diversos vídeos promocionals produïts per David Inline. Segons assenyalava s’ha inspirat amb l’obra de Carles Santos per tal de crear una lluna plena que portarà la màgia del teatre, música i dansa a Vinaròs.

Venda d’entrades i horaris

Pel que fa als horaris, totes les funcions es faran a la plaça de bous a les 22:00h. Les portes del recinte s’obriran una hora abans per evitar aglomeracions i perquè els espectadors disposen de temps suficient per a localitzar els seients. El preu de les entrades és de 5€ i es podran aconseguir de forma anticipada a l’auditori municipal, també el mateix dia de la funció es posaran a la venda el 20% a la taquilla de la plaça de bous.

L’aforament al recinte serà de 355 persones per a respectar el distanciament social, a més per accedir serà obligatori l’ús de la mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.