Inici VINARÒS Vinaròs presenta a FITUR el nou Calendari Gastronòmic 2023

Vinaròs presenta a FITUR el nou Calendari Gastronòmic 2023

174

Es tracta d’una aposta del Departament de Turisme per donar un nou impuls a la cuina vinarossenca amb algunes novetats destacades

Durant aquests dies Vinaròs treballa de forma intensa en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR, amb actes de promoció i reunions amb empreses del sector per a millorar la competitivitat del municipi. Dintre d’aquesta programació s’ha fet la presentació del nou Calendari Gastronòmic 2023 amb algunes novetats per donar un nou impuls a la cuina local.

Recordem que ara mateix, fins al 29 de gener, se celebren les XV Jornades de la Cuina de la Galera, un cop finalitzades, serà el torn d’una novetat, les Jornades de Tapa en Tapa. Edició Carnaval. En aquest cas, se celebraran del 10 al 19 de febrer, coincidint amb els actes més destacats del Carnaval, que recordem està catalogat com a Festes d’Interés Turístic Autonòmic.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha assenyalat que “es tracta d’una proposta que vol oferir una nova experiència gastronòmica, tant per als veïns com per a les milers de persones que s’aproparan fins a Vinaròs per gaudir del Carnaval”. En aquest sentit, destacava que a banda de promocionar la gastronomia, també és una bona oportunitat per ajudar dinamitzar l’economia local.

Una altra de les novetats del Calendari Gastronòmic seran les Jornades de la Cuina de la Tonyina Roja del 25 de setembre al 8 d’octubre. Albella comentava que aquesta proposta és una aposta més per la cuina marinera i el sector pesquer, en aquest cas amb un producte d’excel·lent qualitat com és la tonyina roja.

El Calendari Gastronòmic 2023 continuarà amb les propostes habituals, al mes de maig amb el Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs. Després de l’èxit aconseguit en la passada edició, des de l’Ajuntament es torna a apostar per aquest format, que inclourà la demostració de tapes al passeig, les Jornades de Cuina i el Concurs Nacional del Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs.

Del 15 de setembre a l’1 d’octubre serà el torn del Dia Mundial de la Tapa, una de les propostes més consolidades al municipi, amb la participació de centenars de veïns, gràcies a l’originalitat dels establiments que cada any s’esforcen per sorprendre als comensals. Del 16 d’octubre a l’1 de novembre es faran les II Jornades de la Cuina Vegana, després de la bona acollida aconseguida aquest any, mentre que les Jornades de la Cuina dels Arrossos, les més antigues de Vinaròs, tancaran el calendari del 13 al 26 de novembre.