Inici VINARÒS Vinaròs obri la Biblioplatja al Fortí

Vinaròs obri la Biblioplatja al Fortí

587

 

Amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal s’ha preparat una agenda plena d’activitats per a fomentar la lectura entre els més petits

El regidor de Cultura, Fernando Juan, acompanyat per la tècnica de la Biblioteca Municipal, Maite Arnau, ha presentat la nova edició de la Biblioplatja. Després de la pandèmia es tornen a recuperar tots els serveis habituals amb el préstec i devolució de llibres, wifi gratuït, premsa diària en format paper i també tauletes digitals per fer consultes. D’altra banda, com a novetat s’instal·larà una bústia al pèrgola del passeig de Colom per facilitar la devolució dels llibres.

Juan ha assenyalat que un dels serveis més destacats és la possibilitat de tramitar el carnet de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana, segons comentava, “es tracta d’un procés molt senzill, que permet a l’usuari accedir a tot el fons bibliogràfic de qualsevol biblioteca de la Comunitat. Així mateix, assenyalava que el carnet de la Xarxa o Biblioteca Municipal serà necessari per a poder participar en els tallers que s’han programat a la Biblioplatja.

Pel que fa a l’horari, Juan destacava que la Biblioplatja romandrà oberta fins a l’11 de setembre de dimarts a dissabte 10:30h a 13:30h i de 17:00h a 20:00h, mentre que els diumenges només obrirà de matí.

Programació per a tota la família

Per la seua banda, la tècnica Arnau ha explicat que s’ha preparat una extensa programació d’activitats per als xiquets i tota la família en general amb l’objectiu d’apropar la Biblioteca i fomentar la lectura. Segons detallava tots els actes es faran a la mateixa Biblioplatja, llevat de l’espectacle final que es farà a la pèrgola del passeig de Colom.

En total es tracta de 24 activitats amb tallers de reciclatge, escultures d’arena i fins i tot cuina, a més d’oferir espectacles de titelles, música i lectures dramatitzades, tots ells adreçats per als petits des dels 4 fins als 10 anys. Arnau assenyalava que per a poder participar en els tallers primer cal realitzar una inscripció prèvia a la mateixa Biblioplatja, mentre que per assistir als espectacles no cal realitzar cap inscripció. D’altra banda, també es farà Bebeteca per als xiquets des dels 0 fins als 3 anys amb lectura de contes, sons i estímuls perquè els més petits puguen gaudir de les històries.

Juan incidia que tota la programació es pot consultar  la mateixa Biblioteca i Biblioplatja, així també als fullets amb totes les activitats turístiques que properament es presentarà.

Fotos: ajuntament / Julián Zaragozà