Inici VINARÒS Vinaròs millora diverses zones enjardinades del municipi

Vinaròs millora diverses zones enjardinades del municipi

88

Durant aquestes últimes setmanes l’Ajuntament de Vinaròs ha posat en marxa tasques de millora de les zones enjardinades del municipi, en concret al parc de les Catalinetes i en espais del nucli urbà, com ara les places Horts dels Escribano i Sant Agustí o Passeig Marítim, entre altres. L’empresa Cítrics Roquetes és l’encarregada de les feines amb l’adquisició de jardineres metàl·liques en forma circular amb la plantació d’espècies autòctones i resistents a ambients marins, com Elaeagnus Ebbingei.

També s’ha treballat en la nova zona de la parada d’autobús de l’avinguda de les Catalinetes. En aquest punt, s’han trasplantat nou exemplars de plataner d’ombra (Platanus Orientalis), i en les jardineres Heura verda Irlanda, Glòria marengo i Lonicera japónica, aquestes últimes, escollides especialment per el seu ràpid creixement.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, explica que “aquest servei públic treballa constantment durant tot l’any per mantindre i millorar els nostres espais verds”. Segons afegia Vinaròs compta amb més de 5.000 arbres, i més de 48.000m2 de gespa. Des de l’empresa concessionària es treballa per adaptar el municipi amb espècies autòctones utilitzant plantes com Espino Negro (Rhamnus Lycoiides) o Jara Blanca (Cistus Albidus), entre altres. Aquesta iniciativa està enfocada a millorar l’adaptació dels jardins del municipi als recursos hídrics, i amb un menor cost de manteniment, donat que són més resistents al nostre ambient marí.

També amb el control de plagues es realitza amb una visió respectuosa, realitzant soltes de depredadors naturals com ara Chrysoperia Carnea o Adalia Bipunctata amb molts bons resultats. Des del Consistori s’està ja es treballa en la redacció dels nous plecs per a la nova licitació per a meitats del proper any, amb un clar objectiu de millorar la ràtio de zones verdes per habitant i cap a una gestió més respectuosa amb el municipi.