Inici VINARÒS (Vinaròs) Entrevista amb la regidora Paula Cerdà Escorihuela

(Vinaròs) Entrevista amb la regidora Paula Cerdà Escorihuela

623

(Vinaròs) Entrevista amb la regidora Paula Cerdà Escorihuela

Per Alesia Martínez | Vinaròs

El passat 1 d’abril la regidora de Compromís, Paula Cerdà Escorihuela, va signar un pacte per a entrar a formar part de l’equip de govern local. Després de dos mesos i mig hem volgut parlar amb ella per conèixer com han sigut aquestes primeres setmanes al capdavant de Festes i Comerç. Aquestes dues àrees, especialment afectades per la pandèmia, afronten ara un nou repte a Vinaròs: tornar a reactivar-se amb l’ajuda de tots.

Paula, com ha sigut la teua incorporació a l’equip de govern municipal? Perquè Compromís ha donat ara aquest pas?
Va ser a finals de 2020, arran d’una pregunta que va fer un periodista en una roda de premsa, que es van reprendre les converses amb TSV i PSOE. La realitat és que, en el seu moment, ens va penalitzar molt tot el que va passar amb el cap de llista del nostre partit. No obstant, vam seguir fent oposició durant la pandèmia, sempre des del respecte i en positiu. Al tornar a negociar se’ns va oferir Festes i Comerç. Llavors vam pensar que podríem aportar prou i ajudar a millorar Vinaròs en aquestes àrees. Per això, vam analitzar els programes dels tres, que eren prou similars, i vam decidir seguir endavant amb el nou pacte. Al estar en minoria, els altres partits també estaven interessats, ja que necessitaven un vot que els donés estabilitat.
Com és que teníeu un especial interès en dirigir Comerç i Festes? Imaginem que suposa tot un repte després de la pandèmia…
La veritat és que sí. Les festes es van tindre que cancel·lar durant la pandèmia i molts comerços van tindre que baixar les persianes. Per tant, ara és moment de reactivar-se. A finals de juny començarem a abonar les subvencions que vam oferir a les empreses i als emprenedors locals. De fet, tenim previst rellançar un d’aquests plans, perquè no volem que ningú que ho necessiti es quedi fora de les ajudes. Tenim moltes ganes d’aportar, d’escoltar i de conèixer quines són les necessitats dels comerciants. Sols així podrem seguir progressant. I amb les festes igual, estem treballant per tornar a gaudir de les nostres tradicions. La gent té ja moltes ganes de sortir i compartir amb els seus!

Com recordes el teu primer dia de treball amb l’equip de govern? En que has estat centrada de manera prioritària des de llavors?
Primer que res em vaig reunir amb el Secretari i amb l’Interventor de l’Ajuntament, per conèixer la situació econòmica del consistori; també amb els tècnics de les meues àrees. Maria Jesús, de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), té molta experiència i això ajuda molt. A banda també he estat fent reunions matí i tarda amb les entitats i associacions del poble. Ara a l’inici és el que toca. He de conèixer a tot el món per saber que necessita cadascú. A més, tinc una relació molt fluida amb altres regidories com ara Turisme, Cultura i Medi ambient.

Respecte a Festes, la pregunta que no pot faltar és: quan teniu previst que es puguin tornar a fer celebracions populars multitudinàries a la localitat i quines mesures sanitàries es prendran per evitar contagis?
Aquestes festes de Sant Joan i Sant Pere 2021 seran la prova de foc. Acabem de presentar la programació i tots els actes s’han organitzat de forma segura. Tindrem control d’aforament, de temperatura i mascaretes, més espai per evitar les aglomeracions i, en definitiva, tot un protocol d’actuació per a que la gent gaudeixi però amb seguretat. Hi ha previstes actuacions en directe, musicals… El públic tindrà que anar a l’Ajuntament a agafar la seua entrada gratuïta. Hi ha alguns actes que no s’han pogut fer enguany, ja que hem de seguir les indicacions de Conselleria, i molts d’altres que hem hagut d’adaptar. Per exemple, el sopar de gala no es podrà fer a la carpa del Port, serà al Club Nàutic i amb un aforament més reduït.

Quins consells donaries a la ciutadania per a gaudir d’aquestes festes? Com s’està treballant amb les administracions autonòmiques i provincials per garantir la seguretat?
Voldria que tothom vingui amb prou temps per evitar les aglomeracions. També que gaudeixin de les festes, però amb responsabilitat, ja que la pandèmia encara no ha acabat. Podem passar-ho be igualment. De fet, aquest serà tot un aprenentatge per a properes celebracions. Un dels reptes més grans que tindrem seran els Carnavals de 2022, perquè actes com la Gala de les Reines, les casetes o les desfilades es faran molt complicats degut a la gran quantitat de gent que hi participa. Farem el que es pugui, atenent sempre aquelles indicacions que ens donin a nivell autonòmic i estatal. Ara canvien cada setmana, per tant, és molt difícil fer plans.

En quan a Comerç, ens has comentat que hi han hagut ajudes per als negocis locals. Quina ha sigut la resposta i com s’estan gestionant?

No us perdeu la resta de l’entrevista al 7dies actualitat de Vinaròs d’aquesta setmana ESPECIAL FESTES.

Article anteriorRituales para la Noche de San Juan
Article següentCovid-19, pasar tiempo en casa, casas modulares, ecología y teletrabajo: entrevista a Estudios Mi Arquitecto