Inici VINARÒS Vinaròs ciutat implicada en contra de la violència de gènere i l’explotació...

Vinaròs ciutat implicada en contra de la violència de gènere i l’explotació sexual

210

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania els recursos d’atenció i protecció a les víctimes que s’han establert per part dels cossos de seguretat i ONG especialitzades

El Govern Municipal continua amb el suport a les iniciatives Estatals per a protegir les víctimes de la violència masclista. En aquest cas informa a la ciutadania dels últims recursos que s’han engegat des del Govern Central contra l’explotació sexual o dones que es troben en context de prostitució.

La regidora de Política Social, Berta Doménech, ha destacat que “des de l’Ajuntament sempre ens adherirem a totes les campanyes en defensa de les víctimes de la violència de gènere en totes les seues formes, com l’explotació sexual”. En aquest sentit ha explicat que tot i l’estat d’alarma es continua treballant per atendre a les persones amb risc d’exclusió social i en especial protegir a les víctimes de la violència masclista.

Pel que fa a l’explotació sexual o a les dones que viuen en un context de prostitució, l’Estat ha habilitat allotjaments segurs per garantir la seua seguretat, a més de diversos canals de comunicació a través del telèfon perquè puguen demanar ajuda o informar-se dels seus drets.

D’altra banda, dues ONG especialitzades també han habilitat números de contacte per telefonar o bé enviar missatges a través de l’aplicació WhattsApp

  • A Pramp: 609 58 94 79
  • Proyecto Esperanza: 607 54 25 15

«Mascareta-19»

Vinaròs també s’ha adherit a aquesta iniciativa impulsada des de la Subdelegació del Govern de Castelló i l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics per reforçar la protecció de les víctimes de violència masclista i/o sexual durant el confinament obligatori.

Durant l’estat d’alarma, les farmàcies de Vinaròs s’han convertit en espais segurs. D’aquesta manera, quan les víctimes demanen la «Mascareta-19», el personal de les farmàcies activarà el protocol de protecció posant-se en contacte amb els telèfons d’emergència o policia, i seguint els passos que se’ls indique.

Article anteriorLa Residència El Collet a Benicarló fomenta el contacte dels usuaris amb els seus familiars
Article següentSant Jordi conmemora el seu patró en confinament