Inici PREMSA VALENCIANA Vinaròs avança cap a la creació de la Via Litoral

Vinaròs avança cap a la creació de la Via Litoral

560

Vinaròs avança cap a la creació de la Via Litoral

El projecte vertebrarà tota la costa de la Comunitat Valenciana per oferir una via preferent per als vianants al mateix temps que es posa en valor i es protegeix el patrimoni natural

El Centre de Coneixement del Vinalab va acollir ahir la presentació del Programa Paisatge de la Via Litoral del tram Vinaròs Benicarló. L’acte va comptar amb l’alcalde, Guillem Alsina, la secretària autonòmica de Política Territorial Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles i l’arquitecta responsable del projecte, Anna Bonet.

Recordem que la Via Litoral té la intenció de vertebrar tot el litoral de la Comunitat Valenciana amb una via preferent per a vianants, que ajude a protegir i posar en valor tot el patrimoni natural de la costa, des de Vinaròs fins a Pilar de la Horadada, com a recurs turístic sostenible. El tram que desenvoluparà l’Ajuntament, del Pont de les Salines fins al barranc d’Aiguadoliva, compta amb el finançament del Fons Europeu a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible e Integrat (EDUSI).

Cal destacar que el projecte té una inversió de 670.000€ i ara mateix es troba en fase de redacció per a sol·licitar a Costes la cessió dels trams propers al litoral per a poder desenvolupar la via.

L’alcalde Alsina destacava que “tenim el repte d’unir Vinaròs pel sud amb Benicarló per creuar el barranc d’Aiguadoliva el més prop possible de la mar i donar encara més continuïtat a la relació de dues ciutats que han sigut capaces de treballar conjuntament per aconseguir els Fons Europeus EDUSI”. Així mateix, afegia que Vinaròs també s’ha d’unir pel nord amb Alcanar, que tot i ser d’una altra comunitat autònoma, manté uns estrets lligams amb el municipi. Alsina insistia que “la Via Litoral és una oportunitat per unir i agermanar encara més a dos pobles i mostrar a la resta de l’Estat que no volem polítiques de confrontació, sinó que apostem per enfortir encara més les relacions econòmiques i socials”.

Durant la presentació es va donar a conèixer de forma detallada tot el projecte de la Via Litoral que unirà Vinaròs amb Benicarló, que ajudarà a protegir i posar en valor la costa des de Sòl de Riu fins al barranc d’Aiguadoliva.