Inici VINARÒS Vinaròs avança amb el segellat de l’antic l’abocador

Vinaròs avança amb el segellat de l’antic l’abocador

59

L’Ajuntament de Vinaròs informa que les feines de segellat de l’abocador avancen a bon ritme i es preveu que finalitzen segons el termini establert. Recordem que el projecte està emmarcat dins del Pla Autonòmic de Segellament d’Abocadors amb una inversió de 2,5 milions d’euros en dues anualitats, finançada al 100% per la Generalitat.

Pel que fa als treballs que es desenvolupen, es tracta d’unes tasques complexes que requereixen aplicar diferents de capes terra, làmines geotèxtils, malles, sortides de gas i una xarxa canonades per a evacuar les aigües pluvials al riu Cervol. Cal destacar que se segueixen totes les directrius marcades per la Unió Europea i també per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a garantir el segellament correcte de l’abocador.

El projecte també preveu instal·lar 34 pous de desgasificació i canonades per a recollir el caldo que puga sortir de l’abocador per a conduir-lo fins a la depuradora. Així mateix, una vegada finalitzat s’envoltarà tot el perímetre amb xiprers per a integrar-lo amb la resta del paisatge.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha agraït la implicació de la Generalitat per posar en marxa del Pla Autonòmic de Segellament d’Abocadors amb la licitació de les obres i el finançament de les mateixes, amb un import de 2,5 milions d’euros, sense que supose cap despesa per a l’Ajuntament. D’altra banda, insistia que “el segellat serà possible gràcies també al treball iniciat durant la passada legislatura on es va reivindicar la necessitat de tancar d’una vegada per totes l’abocador amb totes les garanties de seguretat”.

Per la seua banda, la regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que “el segellat de l’abocador permetrà recuperar més de 58.000 metres quadrats de superfície, amb un sistema de canonades d’extracció de gasos i recollida de les aigües pluvials, així com possibles caldos que serà totalment respectuós amb el medi ambient”.

Article anteriorPeníscola treballa en l’ampliació de places d’aparcament per a millorar la mobilitat
Article següentPeníscola realitzarà una mostra fotogràfica sobre la temàtica “dona i medi ambient”