Inici PEÑÍSCOLA Peníscola treballa en l’ampliació de places d’aparcament per a millorar la mobilitat

Peníscola treballa en l’ampliació de places d’aparcament per a millorar la mobilitat

55

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola, juntament amb l’àrea de Turisme, van proposar en el Pla de Sostenibilitat Turística presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme l’any passat, la inclusió de la creació de pàrquings dissuasius en les proximitats del nucli urbà, per a descongestionar de trànsit rodat les zones cèntriques i provocar desplaçaments a peu des de les noves places d’aparcament fins als punts d’interés turístic.

Aquesta actuació per a la millora de la mobilitat sostenible en la localitat, és una de les que concentra major inversió dins del PST que el Ministeri va aprovar per a la ciutat el passat estiu i l’execució del qual comença aquesta anualitat.

Amb motiu de la constitució de la Comissió de Seguiment del Pla, fa pocs dies, s’ha reunit aquesta setmana la taula de treball municipal, en la qual participen els responsables de les àrees de Turisme, Urbanisme, Serveis, Hisenda i Contractació Pública, així com la Secretaria municipal i el mateix alcalde.

L’objectiu de la reunió ha sigut posar sobre la taula els projectes prioritaris del Pla, que compta amb 3 milions de finançament a parts iguals entre el Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana i el mateix Ajuntament.

Un dels projectes més ambiciosos i importants del PST és la creació de més de 600 noves places d’aparcament en nous pàrquings públics, pròxims al nucli urbà, que en faciliten la descongestió en períodes de major concurrència, promovent els desplaçaments a peu en les zones més cèntriques.

“El Pla preveu que destinem 1,1 milions d’euros en tres anys a aquest objectiu” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha destacat la importància de “generar noves dinàmiques que permeten facilitar l’aparcament de vehicles i millorar la mobilitat sostenible en les zones de major densitat de trànsit en temporada alta”.

Martínez ha recordat que l’execució del Pla és a tres anys i enguany s’arranca ja des de l’àrea d’Urbanisme la identificació de solars disponibles, l’avaluació de possibilitats de la seua adquisició, la valoració del marc normatiu per al seu desenvolupament, així com la planificació de la seua execució.

El Pla de Sostenibilitat Turística contempla múltiples inversions en matèria de mobilitat, entre les quals destaca la creació d’aquests nous pàrquings; en matèria de connectivitat, de creació d’experiències turístiques sostenibles, en matèria d’accessibilitat i intel·ligència turística, que s’executaran entre aquest 2022 i 2024.

Article anteriorLa Carxofa de Benicarló arriba a l’Estació del Nord de València
Article següentVinaròs avança amb el segellat de l’antic l’abocador