Inici VINARÒS Vinaròs aprova la creació de la Taula del Benestar Animal

Vinaròs aprova la creació de la Taula del Benestar Animal

218

El Govern Municipal ha aprovat en el ple ordinari d’octubre, la proposta de la Regidoria de Transició Ecològica, per a la constitució d’una Taula del Benestar Animal i el Consell Sectorial per a protegir la fauna urbana de Vinaròs. La mesura va rebre el suport de totes les forces polítiques, llevat del PP i PVI que van votar en contra.

Aquesta mesura té com a finalitat articular i dinamitzar els recursos i esforços disponibles a nivell municipal, mitjançant l’elevació de propostes i informes sobre les actuacions necessàries, per tal d’aconseguir un major grau de protecció i benestar dels animals de companyia que viuen a Vinaròs. En concret, es promocionarà l’adopció i la tinença responsable de les mascotes, es crearan protocols per al control de les colònies de felins, així com fomentar a recollida dels excrements de la via pública, entre altres.

Regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que “la Taula del Benestar Animal serà un òrgan pràctic per a coordinar totes les iniciatives impulsades pels principals actors que treballen pel benestar de les mascotes i fauna urbana”. En aquest sentit, assenyalava que aquesta iniciativa va en la línia de les polítiques de la Generalitat Valenciana, que aquesta mateixa setmana ha anunciat la creació de l’avantprojecte de llei de protecció d’animals de companyia.

Per acabar, Romero ha assenyalat que la Taula del Benestar Animal s’afegirà als Consells Sectorials de Medi Ambient i de Protecció del Paratge Natural de la Serra de l’Ermita, fomentant així la participació al voltant de preservació de la natura i la fauna.

Article anteriorPeñíscola pone en marcha hoy los cursos de la Universidad Popular de forma telemática
Article següentL’Ajuntament de Vinaròs ofereix a l’empresa Amazon els terrenys de Soterranyes