Inici VINARÒS Vinaròs acollirà dissabte una nova edició de la Duatló Escolar

Vinaròs acollirà dissabte una nova edició de la Duatló Escolar

381

Es tracta d’una competició de caire popular oberta a tots els alumnes de la localitat, on fins i tot podran participar amb els pares per aconseguir finalitzar la prova

Dissabte el passeig de Fora del Forat serà l’escenari d’una nova edició del Duatló Escolar que cada any organitza el Club Triatló Vinaròs, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Es tracta d’una competició popular, no competitiva, adreçada per als xiquets de les categories benjamí, aleví, infantil i cadet, amb la finalitat de fomentar la pràctica de l’esport.

El regidor de l’àrea del consistori vinarossenc, José Chaler, ha insistit que “aquest tipus de competicions sobretot volen mostrar als més petits que l’esport és per gaudir, al mateix temps de fomentar la seua pràctica dintre d’un estil de vida saludable”. Pel que fa a la Duatló, el regidor destacava que els xiquets hauran de realitzar una cursa a peu, després continuar amb una carrera en bicicleta i finalitzar de nou amb una cursa a peu.

El membre de la junta del Club Triatló Vinaròs, José Antonio Franco, ha destacat que enguany també podran participar els pares en la modalitat de parelles, fins a l’edat dels 10 anys del xiquet. Segons indicava la idea és que animen als fills i estiguen al seu costat per aconseguir finalitzar la prova de forma conjunta. En aquest sentit, Franco insistia que es tracta d’una competició de caire popular, on el més important és gaudir de l’esport.

Cal destacar que les distàncies de la Duatló s’adaptaran segons la categoria, des dels 250 metres de la cursa a peu, 1000 en bici i 125, en la modalitat multiesport, fins als 2.000 metres a peu, 8.000 en bici i de nou 1.000 metres a peu per a la categoria infantil.

Les inscripcions per a la Duatló Escolar que es farà aquest dissabte a partir de les 15:30h, al passeig de Fora del Forat, es poden realitzar des de la pàgina web www.hj-crono.es. Franco assenyalava que, tant els pares com els xiquets, podran participar amb la bicicleta que consideren més oportuna, això sí amb l’ús obligatori de casc.

Triatló de Vinaròs

Per la seua banda, el president del Club Triatló Vinaròs, Roberto Ronchera, comentava que ja s’està treballant en l’organització d’aquesta prova tan destacada de la nostra província. L’any vinent serà la 30a edició de la Triatló de Vinaròs, una competició consolidada que sempre aconsegueix la participació  d’atletes d’arreu de l’Estat espanyol.

Ronchera assenyalava s’està estudiant la possibilitat de canviar el circuit per oferir una prova més atractiva, una decisió que ja es detallarà en el moment de fer la presentació oficial de la triatló.