Inici VINARÒS VIII Jornades del Ranxo Mariner

VIII Jornades del Ranxo Mariner

357

La cuina marinera de tota la vida elaborada a partir dels productes de la mar acabats de pescar guanya pes any rere any a Vinaròs a través de les Jornades de la Cuina del Ranxo Mariner, que tindran lloc de l’1 al 30 de setembre. Aquestes jornades posen en valor la cuina feta dalt la barca pels mateixos pescadors, una tradició culinària que ara es trasllada als restaurants de terra ferma, que la perfeccionen i milloren amb l’objectiu d’homenatjar-la i enfortir el seu potencial. De fet, els restauradors locals s’aboquen de ple a recuperar els plats i sabors cuinats a bord. Així, entre els menús proposats hi trobem sèpia a la brutesca, suquet de peix del ranxo, polp a la brasa sobre all arrier i gratinat d’allioli o calamarsó a la planxa amb allada marinera.

Aquestes jornades arriben enguany a la vuitena edició i la Regidoria de Turisme de Vinaròs ha incorporat com a novetat l’experiència de sortir a la mar amb una embarcació de pesca tradicional en companyia d’un mariner. Es tracta d’una activitat complementària que permetrà als visitants conèixer de primera mà com és el dia a dia en una barca de pesca. Concretament, aquesta activitat s’ha programat per als dies 14 i 21 de setembre i la sortida és a les 6 del matí.

Cal fer la reserva prèviament i el preu és de 40 euros per adults i 30 per als menors d’edat. Una oferta que se suma a la visita guiada a les oliveres mil·lenàries del Pou del Mas, a la Jana, amb vermut al Mercat de Vinaròs, que tindrà lloc el 8 de setembre.

Les VIII Jornades de la Cuina del Ranxo Mariner s’han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Vinaròs, en un acte en el qual ha intervingut el regidor de Turisme, Domènec Fontanet. Organitzades per la Regidoria de Turisme i l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs, compten amb la participació de cinc restaurants de la localitat.

Article anteriorBenicarló contracta divuit joves aturats a través del programa Avalem Joves +
Article següentLes Festes Patronals de Benicarló registren la millor participació dels últims anys