Inici BENICARLÓ Videotrucades, mascareta… Adapta el teu maquillatge a les noves rutines!

Videotrucades, mascareta… Adapta el teu maquillatge a les noves rutines!

380

Vivim una època de grans canvis. Alguns sembla que es quedaran instaurats en la societat, com l’augment del teletreball i les videotrucades, mentre que uns altres esperem que ens acompanyin el mínim temps indispensable, com l’ús de la mascareta.

Per bellezaactiva.com / AMIC

En qualsevol cas, el maquillatge pot ser un gran aliat per a retornar “una mica de normalitat” a les nostres noves rutines, a més d’ajudar-nos a veure’ns millor. I és que, com repeteixo una vegada i una altra, sentir-nos bé per fora ens ajuda a sentir-nos bé per dins… i viceversa!

En l’article d’avui et donem alguns consells perquè puguis adaptar el teu maquillatge a les noves rutines i que et sentis estupenda.

Passejades amb mascareta

Reconec que les mascaretes em donen bastant mal rotllo (però això no és excusa: cal portar-les). No obstant això, seguint a aquelles persones que estan posant de moda el #maskie, el selfie amb mascareta, toca canviar el xip i adaptar-se a la nova situació de la millor manera.

El que està clar és que aquest “accessori” ens acompanyarà durant un temps. Per això, és important prendre nota d’aquests consells de maquillatge.

1. Oblida’t, per un temps, de la base de maquillatge

Com explica la maquilladora Cristina Lobato, “la pell sota la mascareta produeix transpiració, generant una sèrie d’àcids grassos i proteïnes que es barregen amb la base i fermenten per l’acció dels bacteris. Això no afavoreix en absolut a la higiene de la pell, per tant podria produir algun tipus d’afecció, fins i tot una infecció acneica”. En el seu lloc, utilitza un corrector que dissimuli les ulleres i petites imperfeccions.

Una altra opció que ofereix David Deibis, maquillador oficial de Perricone MD i RevitaLash, és optar per “bases de color que siguin de tractament i no maquillatge com a tal. Per exemple, un sèrum de color permetrà major fixació, al mateix temps que es cuida la pell i s’unifica el to”.

A més, Deibis aconsella treure partit de l’il·luminador. Amb les mascaretes, un 30-40% del nostre rostre deixa de ser visible. Per això, cal treure profit a la resta. “El highlighter serà el nostre millor aliat. Ho aplicarem en l’os del pòmul abans de la templa i damunt de les celles, on vulguem ressaltar l’arc. Aquest toc omplirà de llum el rostre i potenciarà la mirada”.

2. Maquillatge d’ulls estival

Les noves normes del maquillatge dicten que els ulls han de ser els protagonistes. No obstant això, per a la temporada estival el millor és optar per un maquillatge que marqui l’ull d’una forma més lleugera però no menys potent i atractiva. “Pots fer un eyeliner de meitat de l’ull cap a fora per a allargar-lo, deixant la part del lacrimal més neta i il·luminant-la amb el hightlighter per a donar llum i engrandir l’ull. La màscara serà imprescindible per a obrir i engrandir l’ull, i que es vegi més sensual que mai”, assenyala Sonia Marina, maquilladora i CEO de Sonia Marina Cosmetics. I no oblidis emfatitzar les celles, que són el marc perfecte de la teva mirada!

Assegura’t d’utilitzar un maquillatge waterproof. Així evitaràs que s'”escorri per les altes temperatures o la transpiració que produeix la màscara. A més, evitaràs tocar-te la cara, un gest molt poc recomanable en aquests moments”, apunta Cristina Lobato. Si utilitzaràs ombres d’ulls, millor que siguin en pols i utilitzant prèviament un primer. “En temps de Covid-19 és preferible utilitzar ombres en pols que ombres en crema, tot el que porti grassa seria recomanable evitar-ho», aclareix la maquilladora.

3. I què passa amb els llavis?

Ara mateix, maquillar-se els llavis presenta moltes dificultats, ja que el més probable és que només aconsegueixis tacar la mascareta. Per això, el més aconsellable és que te’ls cuidis i hidratis perquè tinguin el millor aspecte possible.

Una altra opció, si en algun moment et llevaràs la mascareta, és utilitzar un tint de llavis i galtes. “És un producte no gras que s’aplica per capes, s’asseca sobre la pell i no transfereix, és lliure de ceres i olis. Aquest tipus de tints són l’únic producte que recomano per a llavis, oblida’t de barres labials, gloss o vaselines”, apunta Cristina Lobato.

L’era de les videotrucades

A hores d’ara no queda cap dubte: aquesta és l’era de les videotrucades. I, encara sort!, perquè gràcies a elles hem pogut continuar veient-nos amb els nostres éssers estimats. També han facilitat el teletreball i tot indica que continuaran sent el mètode més utilitzat per a comunicar-nos, almenys durant un temps.

Hi ha varis trucs per a lluir bé a través de la càmera, com la llum, la inclinació del dispositiu, el fons o, en les trucades informals, l’ús de filtres. Però, com apunten des de Maybelline NY, si hi ha alguna cosa que definitivament millora l’aspecte del rostre són uns tips bàsics de maquillatge.

1. Pell sense imperfeccions

Busquem un maquillatge ràpid, senzill i efectiu. Per això, el millor és utilitzar un producte que ens ajudi a cobrir les ulleres i dissimular les imperfeccions, sense necessitat d’utilitzar una base de maquillatge. Des de Maybelline NY aconsellen el seu Esborrany en un to més clar que el de la pell, perquè s’integri millor i neutralitzi les taques, granets i petites descoloracions.

2. Dóna-li força a la teva mirada

Ja ha quedat clar que la zona principal és la mirada. Per això, des de la marca recomanen realitzar una línia sobre les pestanyes superiors amb l’eyeliner Hyper Easy, per a accentuar l’expressivitat de la mirada. A més, donar-li intensitat a les pestanyes amb una màscara com The Falsies Lash Lift ens permetrà eliminar l’aspecte cansat.

3. El toc final… també en la mirada!

Un truc per a aconseguir uns ulls més grans i expressius és donar uns tocs en el lacrimal amb llapis d’ulls en tons metal·litzats, com Tattoo Liner Tono Sparkling Silver. Així aconseguiràs un efecte ‘mirada desperta’ i àmplia, que quedarà perfecta en pantalla.