Inici PEÑÍSCOLA Peñíscola treballa a les platges per l’apertura l’1 de Juny

Peñíscola treballa a les platges per l’apertura l’1 de Juny

477

La possibilitat d’acotar les platges, les mesures de seguretat, socorristes i el protocol de la Generalitat són les principals actuacions a executar abans de l’apertura de dilluns.

L’ajuntament de Peníscola treballa a les seues platges en previsió de l’apertura el pròxim dilluns 1 de juny. L’Ajuntament de la ciutat en el mar, han començat a efectuar estudis i el pla de contingències adaptat a les necessitats que marca l’estament autonòmic per a l’apertura d’aquestes.

Un dels punts és l’opció d’acotar o delimitar l’espai en les platges, en aquest sentit l’alcalde Andrés Martinez s’ha expressat als mitjans en aquests termes, “Estem compromesos amb el compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries, comptem amb més de mig milió de metres quadrats de platges urbanes amb al voltant de 70 accessos, que facilitaran, sense necessitat de barreres físiques, que els usuaris i banyistes puguen acudir a les platges de Peníscola amb seguretat i amb la màxima normalitat possible”.

Respecte al control d’aforaments i accessos es valora la possibilitat d’incorporar solucions tecnològiques a aquesta comesa i el consistori ha anunciat ja la voluntat de reforçar la informació als usuaris, tant per part de senyalització, com per part d’un equip d’informadors en via pública , que estaran formats en hospitalitat i en la normativa aplicable a l’ús i gaudi de les platges en condicions de seguretat.

En un últim punt també s’estudia el dispositiu de socorrisme amb l’empresa concesionaria. Aquest dispositiu comptará amb cinc equips de socorrisme que vigilaran les platges urbanes des de l’entrada en vigència de la fase 2, l’implementació de protocols específics pel Covid19 per part de l’equip de socorrisme i salvament, a més de tècniques de desinfecció i neteja dels nous llocs d’auxili, per altra banda, l’àrea de Turisme i Platges renovarà les cinc casetes d’auxili que hi ha en la platja Nord i platja Sud.

Les accions a realitzar en aquests primers dies consistiran en batudes a peu per tots els arenals de les dues platges urbanes, platja Nord i platja Sud. Amb l’inici del mes de juliol i fins al final de la temporada de bany es duplicarà el nombre de socorristes en platges. Raquel Paris responsable de l’àrea de turisme: “La previsió és que es produïsca un augment en l’ocupació de la destinació a partir de l’1 de juliol, moment en el qual esperem una major ocupació en platges conseqüència de l’increment de la mobilitat i l’obertura del major nombre de places d’allotjament”.

Article anteriorLa Comunitat Valenciana passa sencera a la Fase 2 del procés de desescalada
Article següentVideotrucades, mascareta… Adapta el teu maquillatge a les noves rutines!