Inici VINARÒS VI Edició del Gàmesis a Vinaròs

VI Edició del Gàmesis a Vinaròs

541

Avui s’ha presentat la VI Edició del Gàmesis, una trobada sobre videojocs que tindrà lloc al Vinalab els dies 9 i 10 de novembre.

Maria Cano, regidora d’Hisenda, Industria i Ocupació de l’Ajuntament de Vinaròs, ha indicat que, en aquesta edició, el Gàmesis segueix tenint el mateix enfocament, ensenyar que els videojocs no només són jocs, sinó que hi ha molt treball al darrera.

Hugo Romero, regidor de Govern Obert i Noves Tecnologies, que també ha estat present en la roda de premsa, ha fet èmfasi a la gran acollida d’aquest esdeveniment que creix any rere any, i que per això en aquesta edició se li ha donat un caràcter més innovador.

Pel que fa a la programació, el divendres pel matí està destinat als instituts, per això s’invita als alumnes de Batxillerat a assistir a les 10:15h a la xerrada de presentació del Grau en Disseny de Videojocs de l’UJI a càrrec d’Immaculada Remolar, docent-investigadora del grup de Visualització Interactiva de l’Institut Noves Tecnologies de la Imatge, així com també a les 11:45h a la xerrada de Professions de futur i present, els videojocs a càrrec d’Hèctor Alemany, CEO d’Elevat, i a les 12:45h el taller pràctic de creació de videojocs.

Per la tarda, a les 16:00h es celebrarà el torneig de Fortnite PS4 i a les 17:00h el Clash Royale amb places limitades de 64 jugadors i per ordre d’inscripció. El dissabte a les 10:00h tindrà lloc el taller de creació de videojocs destinat a nens de 7 a 12 anys i un altre per a més de 12 anys, amb places limitades de 25 inscrits per taller. A les 11:30h es celebrarà el torneig de FIFA, 1 vs 1, i el de Call of Duty amb 8 equips de 4 vs 4, ambdós amb PS4 i amb un màxim de 64 jugadors. A les 16:00h es donarà la conferència Youtubers que està oberta a tothom. Per la tarda, a les 16:00h hi haurà el torneig de Super Smash Bros, i a les 17:30h el de Mario Kart 8, ambdós amb WII U i un màxim de 32 jugadors.

Com a novetat, aquest any s’ha ampliat l’oci recreatiu en una carpa al costat del Vinalab, amb un estil més tradicional amb scalextric i cotxes teledirigits. També s’instal·larà un circuit de iwat i de conducció de drons, el retrogàmesis, on tindrà lloc el torneig de Arcade Street Fighter el dissabte a les 18:00h, i el museu de videoconsoles antigues gràcies a col·leccionistes privats de la nostra localitat que ens les cedeixen durant aquest dies per poder gaudir d’elles.

El Gàmesis també comptarà amb la presència de Cosplay Vinaròs que amenitzarà, farà mostra i exposició de tratges i disfresses, un zona gamer oberta des de les 11:00h a les 15:00h i de les 16:00h a les 20:00h, i també diferents sortejos i premis per a tots els joves assistents.

En aquesta VI Edició del Gàmesis, l’Ajuntament de Vinaròs, segueix comptant amb la col·laboració de la UJI i per primer cop, també amb la col·laboració dels dos comerços especialitzats en jocs que tenim a la nostra localitat, Start Game i Game Shop.

Cal destacar que tots aquells que vulguin participar en els tallers o tornejos d’aquesta VI Edició del Gàmesis hauran d’inscriure’s prèviament a www.gamesis.eu on trobaran tota la informació necessària.

Article anteriorCelebració del dia de la Verge del Pilar a Benicarló (2ona Galeria)
Article següentSemana “Connecta amb la ciència” al Vinalab