Inici BENICARLÓ Un Betlem monumental que reconstrueix la història de Benicarló

Un Betlem monumental que reconstrueix la història de Benicarló

660

Del 22 de desembre al 6 de gener, es podran visitar a Benicarló 22 pessebres particulars i un betlem monumental a l’Edifici Gòtic. La Ruta dels Pessebres és una iniciativa de la Regidoria de Turisme amb la col·laboració de l’Associació Betlemística del Baix Maestrat – Secció Benicarló.

Aquest Nadal, Benicarló proposa visitar tot un conjunt de betlems tradicionals, moderns, costumistes i originals que s’integren en la Ruta dels Pessebres, una iniciativa de la Regidoria de Turisme per a promocionar la tradició betlemística de Benicarló. La Ruta dels Pessebres compta amb la col·laboració de la secció Benicarló de l’Associació Betlemística del Baix Maestrat, una entitat que treballa des de fa molts anys per recuperar i reconèixer el treball de desenes d’artistes i aficionats a l’art dels pessebres.

Així ho ha reconegut la regidora de Turisme, Rosana Marzá, que ha subratllat que «la ruta dels pessebres és un projecte amb el que s’està treballant fa molts anys de manera tradicional gràcies a aquesta associació». «És una iniciativa —ha afegit la regidora— que ens permet posar en valor totes les coses que són característiques de Benicarló i de la seua gent».

La Ruta estarà en marxa del 22 de desembre al 6 de gener, en horari de 18.00 a 21.00 hores, excepte els dies 31 de desembre i 5 de gener, per no solapar-se amb els actes previs a la nit de Cap d’Any i la Cavalcada dels Reis respectivament. A través d’aquest recorregut, es podran visitar 22 pessebres en diferents domicilis particulars de Benicarló i un betlem monumental personalitzat que s’ha instal·lat a l’Edifici Gòtic i que s’ha planificat com un projecte a llarg termini.

«El treball que veurem enguany —ha assenyalat el president de l’associació, Ximo Sorlí— és la consecució del que vam començar en 2017, quan vam reconstruir la primera alqueria musulmana de Benicarló, el nucli més primitiu de la nostra ciutat». Sorlí, juntament amb Jaume Ibáñez, membre de l’associació, ha explicat que «en aquesta segona fase s’ha reconstruït el centre històric amb edificis tan emblemàtics com l’Edifici Gòtic o la Presó. A més, també hem començat a construir l’església de Sant Bartomeu».