Inici VINARÒS Turisme Vinaròs assenyalava que la ruta “La Garrofa: una història deliciosa” ha...

Turisme Vinaròs assenyalava que la ruta “La Garrofa: una història deliciosa” ha aconseguit un gran èxit de participació

142

L’activitat es va fer el passat dissabte 25 de març amb una experiència al voltant dels garrofers i una degustació gastronòmica de productes elaborats amb aquest fruit

Aquesta experiència, organitzada per Turisme Vinaròs i realitzada per l’empresa Explora Maestrat, la qual es dedica a experiències turístiques culturals, va transcórrer per la zona del barranc de la Carrasca i el barranc de la Barba. Els participants de l’activitat van poder descobrir diverses construccions originals i mostres espectaculars de l’art de la pedra en sec, estretament lligat al conreu de la garrofa, declarat recentment Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El cultiu arbori de secà típicament mediterrani i el cultiu de la garrofera, així com la vinya, van ser claus en l’economia de l’àrea Maestrat, i també en la zona de Vinaròs fins fa relativament pocs anys. Encara avui en dia es poden veure empremtes en el territori i en la cultura popular, com ara Les Camaraes i els tradicionals balls típics que es van originar en el treball d’arreplegar garrofes.

En finalitzar la ruta guiada, els participants van poder gaudir també d’una degustació temàtica de productes de Km 0 elaborats amb el producte base, la garrofa, des de bombons i brownies fins a pa de garrofa, destacant les originals cremes elaborades pel productor comarcal Pobill Ecològics.

Aquesta activitat forma part d’un complet calendari d’experiències turístiques organitzat per Turisme Vinaròs, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni local en totes les seues vessants, i que tindrà una pròxima cita, tots els dissabtes d’abril, amb la visita guiada “Vinaròs: entre la realitat i la il·lusió”. Aquesta nova experiència ens descobrirà els secrets més ben guardats de l’Església Fortalesa de l’Assumpció, el seu pas de ronda, així com les sorprenents pintures d’arquitectures fingides que trobem al centre històric. A més, en finalitzar es realitzarà una degustació del típic vermut vinarossenc.

Les places de cada visita guiada són limitades i per tant hauran de reservar-les a través de la web de turisme, en el següent enllaç https://turisme.vinaros.es/es/actualidad/agenda/visita-guiada-vinaros-entre-la-ilusion-y-la-realidad. Amb la condició de no bloquejar la pàgina web, la reserva de les visites dels següents caps de setmana s’obriran gradualment.