Inici VINARÒS Turisme presenta les XVI Jornades de la Cuina del Llagostí

Turisme presenta les XVI Jornades de la Cuina del Llagostí

104

Del 20 de maig al 9 de juny els restaurants participants oferiran menús especials elaborats amb el millor producte de proximitat i amb el llagostí com a principal protagonista

Aquest matí s’han presentat les XVI Jornades de la Cuina del Llagostí organitzades per la Regidoria de Turisme, encapçalada per Mercedes García, amb la col·laboració de l’associació Vinaròs Gastronòmic. En aquesta edició participen un total de vuit establiments amb menús únics, fora de la carta habitual, que combinaran els millors productes de proximitat amb el millor llagostí, per tal de sorprendre una vegada més als comensals.

Els establiments participants són Bergantín, Nou Bar Vinaròs, Nou Parada, La Puerta Azul, La Isla, Casa Lina, La Cullera i Rafel Lo Cristalero. Els xefs han preparat propostes com bisque de llagostí de Vinaròs amb ou cruixent i terra de calamar, milfulls d’albergínia, ceba caramel·litzada i llagostins de Vinaròs amb aire de coco o lluç, bolet xiitake i crema de llagostí de Vinaròs, entre molts altres plats originals.

Cada establiment oferirà menús complets, que oscil·laran entre els 42 i 53€, amb entrants, plat principal a escollir i postres, celler a banda. Així mateix, també hi haurà l’opció de menú executiu entre setmana per gaudir de la bona cuina en format reduït o fins i tot un dels restaurants oferirà sols plat únic.

Durant la presentació, l’alcaldessa Maria Dolores Miralles, agraïa la implicació dels xefs i Vinaròs Gastronòmic per fer possible un any més les Jornades de la Cuina de Llagostí. Segons afegia “es tracta de menús complets amb propostes innovadores i originals per a sorprendre als comensals i sobretot mostrar l’excel·lència de la cuina vinarossenca”.

Per la seua banda, la presidenta de Vinaròs Gastronòmic, Dolors Castell, animava tots els veïns de la comarca a apropar-se fins a Vinaròs del 20 de maig al 9 de juny per degustar els menús únics de lesJornades de la Cuina del Llagostí.

Cal destacar que des de Turisme Vinaròs s’ha preparat una activitat complementària anomenada “El llagostí de Vinaròs: sabors i sabers de mar” per als dies 1 i 8 de juny, una experiència per conéixer la tradició pesquera, des de la captura del llagostí fins a la seua venda al Mercat Municipal, que inclou degustació. Els tiquets per a participar es poden aconseguit al web www.turisme.vinaros.es.

Tota la informació amb els menús detallats es podrà consultar a la pàgina de l’Ajuntament de Vinaròs, xarxes socials i a la Tourist Info.

Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

L’alcaldessa Miralles ha recordat que el proper 27 de maig se celebrarà al Mercat Municipal el XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs, una edició que comptarà amb la presència millor cuiner de l’any 2024 en el concurs organitzat pel Grupo Caterdata en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco, Toño Rodríguez, com a president del jurat. Així mateix, estarà acompanyat de crítics gastronòmics, periodistes i influencers de gran trajectòria professional especialitzats en l’àmbit de la gastronomia, que seran els encarregats de valorar totes les propostes que es presenten a concurs.

Recordar que el termini d’inscripció al Concurs encara restarà obert fins al 16 de maig per a tots els professionals del sector. Més informació sobre les bases i la inscripció al web www.llagosti.vinaros.es.