Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Trens Dignes al Maestrat denuncien l’abandonament del ferrocarril

Trens Dignes al Maestrat denuncien l’abandonament del ferrocarril

228

Indignats Amb Renfe i Trens Dignes al Maestrat denuncien l’abandonament de serveis de mitja Distància i la falta de mesures anti-Covid en les Rodalies.

I dins de la línia de treball conjunt d’aquestes dos Plataformes ferroviàries en la que s’han portat a terme accions anteriors com l’anteriorment mencionada, i altres accions, actualment es continua treballant amb el mateix sentit.

Indignats Amb Renfe i Trens Dignes al Maestrat consideren que l’abandonament del servei de tren de Mitja distància no pot continuar més temps en precari, és una autèntica vergonya que mentre treballadors i estudiants tornen a la normalitat a Renfe i el ministeri de Transports no recuperen les freqüències habituals repetint de nou el concepte de “recuperació paulatina”, us sona veritat?

I és que als problemes habituals produint com retards i cancel·lacions, les línies de Mitja Distància actualment només circulen el 50% o menys dels trens. Línies com la València-Vinaròs-Tortosa que s’han vist restringides amb serveis insuficients per a les necessitats de la ciutadania. Situacions semblants experimenten els trens Saragossa-Terol-València o Madrid-Conca-València, zones amb despoblament i amb línies molt deteriorades complicant encara més la situació.

No ens podem oblidar tampoc de la línia de Alcoi-Xàtiva-València sotmesa també a un abandonament històric de les administracions, amb les restriccions actuals només circulen dos trens, el que dificulten el seu ús. I si no eren prou greus els problemes, durant el mes d’octubre es preveu el tancament de la línia per obres deixant sense servei a la població.

També cal parlar de les Rodalies, es vol denunciar que no s’estan prenen totes les mesures necessàries de prevenció de la Covid. En diverses ocasions els usuaris han denunciats aglomeracions als trens o andanes. El tren és un transport segur si és fa amb les condicions adequades, i des d’Indignats amb Renfe es proposa limitar al 50% la capacitat dels rodalies i compensar l’oferta de places amb l’increment de freqüències o composicions dels trens.

Els moviments pel tren valencians, després de la decebedora resposta del defensor i davant de la situació d’abandonament del ferrocarril que pareix que va desbocat al seu complet deteriorament i desmantellament, vulnerant els drets essencials de la ciutadania abans esmentats, estem estudiant noves accions com puga ser acudir a instàncies superiors

Article anteriorS’investigarà la decisió de fer la carretera de la Costa Sud unidireccional
Article següentConferencia: Revisión histórica y rehabilitación del Papa Luna por el Vaticano