Inici PREMSA VALENCIANA S’investigarà la decisió de fer la carretera de la Costa Sud unidireccional

S’investigarà la decisió de fer la carretera de la Costa Sud unidireccional

393

La moció ha sigut presentada pel PP i aprovada gràcies al vot del PSOE

Durant el primer ple presencial des del confinament, s’ha aprovat una moció presentada pel PP de Vinaròs per a obrir una comissió d’investigació a fi de determinar el responsable de la decisió de la unidireccionalitat de la carretera de la costa sud, conéixer els criteris que van modificar la circulació de la zona i la causa per la qual no es va obrir un expedient administratiu i que no se sol·licitaren informes tècnics.

Fotos: Julián Zaragozà

Aquest punt va ser aprovat gràcies al vot a favor del PSPV de Vinaròs, després d’afirmar que “no hi ha res a amagar” el concejal i 1er tinent d’alcalde Marc Albella. També van votar a favor PP, PVI i Ciutadans. En contra van votar Totes i tots Som Vinaròs (TSV), Compromís i el regidor no adscrit.
Juan Amat regidor del PP, va argumentar la presentació de la moció apuntant que “és una demanda de molts veïns damnificats per aquesta decisió, no hi ha informes tècnics escrits que l’avalen i volem saber si hi ha hagut increment de la sinistralitat en el vial des que es va modificar la circulació”.


Per part de Ciutadans, Manuel Herrera es va mostrar favorable a la moció destacant que “sempre que es requerisquen explicacions cal donar-les, i crec que no era necessari córrer per a prendre aquesta decisió tan important sense valorar-la abans entre tots els grups”.
També el PVI va votar a favor d’obrir una comissió per a investigar aquesta decisió en considerar que la carretera de la costa sud és una via molt transitada i que per tant requeria informes tècnics i ser consensuada entre els partits.

Compromís, en paraules de Paula Cerdà, va justificar el seu vot en contra assenyalant que la unidireccionalitat de la costa sud és una decisió encertada, ja que es dóna més prioritat als vianants i els ciclistes, creant-se un espai més tranquil en la zona.

Per part de Totes i Tots Som Vinaròs (TSVHugo Romero va criticar al PP apuntant que el que pretén amb aquesta moció “és fer soroll, com ens té acostumats, perquè en aquest cas saben perfectament les competències que té l’alcalde i el secretari ja va emetre un escrit apuntant que està en el marc de les potestats de l’alcaldia. No donarem via lliure a aquesta mena de política”.

Romero va recordar que a Vinaròs s’han convertit en zona de vianants abans altres zones, com el centre i el passeig marítim, i que també va haver-hi crítiques. “Si preguntàrem ara als veïns si volien que tornaren a passar cotxes per aquests carrers, estic convençut que dirien que no”, va subratllar.


Per part del PSPV, Marc Albella, va dir que “puc entendre les queixes dels veïns per haver de fer un volt major per a anar al poble i també que hi ha coses a millorar, però tots els grups municipals que som ací estem a favor de la unidireccionalitat d’aquesta carretera. Votem a favor d’aquesta comissió, perquè no tenim res a amagar”.
Va tancar el punt l’alcalde, Guillem Alsina, que va assegurar que no hi ha hagut un augment de la sinistralitat en el vial des que es va posar en funcionament el sentit únic, oferint les dades estadístiques des de 2016 fins hui, i va recordar que el PP també va prendre decisions similars com la posada en marxa del carril bici en el passeig marítim, sense que constara cap expedient administratiu. També va dir que la decisió es va prendre amb motiu de la Covid-19, per a facilitar el passeig dels ciutadans, i que vista el bon acolliment es va considerar que era una decisió encertada.

El ple de l’Ajuntament de Vinaròs era el primer ple presencial després de sis mesos, i per aquesta raó comptava amb mesures especials: separació entre els regidors i amb màscares.

Article anteriorVinaròs rebrà una subvenció per al Projecte Itineraris
Article següentTrens Dignes al Maestrat denuncien l’abandonament del ferrocarril