Inici BENICARLÓ Soweto, Rigodonians i Black Fang el cartell de la 5ª Edició del...

Soweto, Rigodonians i Black Fang el cartell de la 5ª Edició del Festival Art&Xoc

162

La cinquena edició del Festival Art&Xoc, dedicat a la música d’arrels afroamericanes i afrocaribenyes, se celebrarà el divendres 24 de gener. El festival comptarà enguany amb la col·laboració del Casal Popular la Pastora, que s’encarregarà d’organitzar de vesprada activitats per a tots públics.

El regidor de Joventut, Fernando Jovaní, acompanyat pels representants de Benicarló Youth Ivan Ferreres i Arturo Salom, han presentat la cinquena edició del Festival Art&Xoc. L’activitat va nàixer fruit de la col·laboració de la Regidoria amb el col·lectiu Benicarló Youth, i enguany comptarà amb la col·laboració del Casal Popular la Pastora. Els ritmes i les cadències de la música afroamericana i afrocaribenya ressonaran a la plaça de la Constitució el divendres 24 de gener, per a donar inici al cap de setmana gran de la Festa de la Carxofa.

Fernando Jovaní ha agraït el treball de tots els voluntaris i col·lectius que col·laboren en l’organització «perquè sense la sinergia entre les associacions i el Consistori seria inviable organitzar un festival com aquest».

Les activitats començaran aproximadament a les 17.00 hores, amb accions destinades a un públic de totes les edats i adreçades a conscienciar sobre el malbaratament de menjar i de materials, per la qual cosa s’han programat un taller de manualitats amb materials reciclats per a realitzar instruments musicals. També es realitzarà un mural cooperatiu, obert a la participació de tothom, inspirat en totes les deixalles que es llancen a la mar. Per últim, s’ha programat una taula redona per tal de debatre sobre el malbaratament i l’excés d’aliments. Paral·lelament, hi haurà durant tota la vesprada un mercat de vinils, parades de menjar i una ambientació musical a càrrec de membres de Benicarló Youth.

Els concerts començaran a partir de les 23.00 hores, amb l’actuació del grup valencià Black Fang, que presentarà el seu segon disc, llançat recentment, i que comptarà amb la participació del benicarlando DJ Fonki Cheff (Manuel Climent Ballester). El grup porta com a base el hip hop, però el complementa amb fang i jazz. L’activitat musical la continuarà Soweto, un reconegut grup d’ska de Barcelona amb 22 anys de trajectòria i considerat un dels millors del món en l’actualitat. La nit la tancarà Rigodonians,  format per un presentador i un discjòquei, que fan ballar el públic amb una àmplia varietat de discs i estils.