Inici VINARÒS S’inicien les obres de la nova estació d’autobús a Vinaròs

S’inicien les obres de la nova estació d’autobús a Vinaròs

417

El projecte compta amb un pressupost de 169.000€ atorgat per la Diputació de Castelló a través del Concurs de Regeneració Urbana

Aquesta setmana han començat les feines de rehabilitació de la parada d’autobusos del parc de les Catalinetes per part de l’empresa de La Sazadella, ADDA OPS SA, guanyadora de la corresponent licitació. El projecte està finançat al 100% per la Diputació de Castelló, al ser una de les dues propostes guanyadores del Concurs de Regeneració Urbana que cada any convoca el Govern Provincial, amb premi de 200.000€ per a poder desenvolupar-ho.

Pel que fa al projecte, recordem que l’han creat els arquitectes Luis Navaro i Carlos Sánchez, amb el nom “The XX”. Aquest contempla donar prioritat als vianants, amb detriment de l’asfalt per aconseguir una major integració amb el parc de les Catalinetes. D’altra banda, també inclou la substitució de les actuals marquesines de la parada de bus per unes de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta, recobertes amb vegetació i amb sostre per a resguardar als viatgers de la pluja, tot per oferir una imatge més atractiva.

El regidor de Governació, Marc Albella, ha explicat que “a partir del proper dilluns, 12 d’abril, es canviarà el sentit de circulació del carrer del Bisbe Lassala per a facilitar els treballs als operaris, així com l’accés dels autobusos i dels mateixos veïns de la zona”. Segons comentava la Policia Local durant aquests dies s’encarregarà d’informar adequadament als residents.

Per la seua banda, regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha destacat que “el projecte de Navaro i Sánchez suposarà integrar el parc de les Catalinetes a l’entorn urbà, fet que ajudarà a millorar la imatge de l’espai, on cada dia desenes de veïns s’apropen per a passejar, prendre la fresca als bancs o agafar el bus”. Segons afegia aquestes obres, juntament amb la construcció del col·legi Jaume I i la creació de la passarel·la del riu Cervol ajudarà revitalitzar l’eix del riu des de l’antiga N-340 fins a la desembocadura.

Per acabar, Chaler comentava que gràcies a iniciatives com el Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló els municipis tenen l’oportunitat de poder rehabilitar i millorar espais degradats.

Article anteriorBenicarló presenta un Cicle de Concerts de Primavera molt versàtil
Article següentVinaròs: treballs a la nacional 238