Inici BENICARLÓ Setmana de la dona a La Salle de Benicarló

Setmana de la dona a La Salle de Benicarló

1087

 

dav

 

La setmana del 4 al 8 de març, al col·legi La Salle de Benicarló, hem treballat un projecte per reivindicar la figura de la dona en la nostra societat, coincidint amb la celebració del dia de la dona, el 8 de març.

Des del departament de llengües, s’ha establert un projecte setmanal en l’assignatura de valencià per tal de conèixer i investigar a 20 dones valencianes destacades en el seu àmbit, com per exemple, Matilde Salvador, Isabel de Villena o Concepció Aleixandre, entre d’altres. El projecte centrava el seu treball en l’elaboració d’un retrat d’una dona valenciana, una per a cada classe,  amb tres murals informatius sobre la seua vida, la seua obra i dades destacades de la seua trajectòria.

Aquest treball ha culminat el divendres 8 de març, amb una celebració del dia de la dona amb tot el col·legi. A l’acte, s’han mostrat els retrats de les dones treballades a les aules acompanyats  d’un comentari de cadascuna. Finalment, s’ha llegit un manifest per confirmar el nostre compromís amb la figura de la dona a la societat, ja que estem segurs que aquestes propostes són el camí per aconseguir una igualtat real entre homes i dones.

A banda del treball esmentat, altres departaments del col·legi han dedicat alguns xicotets treballs per celebrar el dia de la dona: a Economia s’ha treballat la Bretxa salarial; a Història els alumnes han conegut el moviment sufragista; a Educació Plàstica i Audiovisual han elaborat un còmic digital sobre la desigualtat entre dones i homes, i la violència de gènere; i les classes de 2n ESO han dedicat la reflexió del matí a fer presents en un gran mural a les dones que són importants en les seues vides, les seues fades.