Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Sant Mateu Medieval 2019

Sant Mateu Medieval 2019

667

Aquest passat cap de setmana, del 12, 13 i 14 de juliol de 2019, la població de Sant Mateu va realitzar un viatge al seu esplendorós passat medieval amb la celebració el segon cap de setmana de juliol del Sant Mateu Medieval. El centre històric de Sant Mateu es va ambientar per a retrocedir als segles XIII, XIV i XV i recordar els temps en què el comerç de llana amb Florència va fer de Sant Mateu, una de les poblacions més importants del Regne de València. Això es veu reflectit en l’espectacular patrimoni monumental que es conserva en el barri antic de la localitat, declarat Bé d’Interés Cultural, i en el seu qualificatiu de capital del Maestrat de Montesa

Els carrers del centre històric s’ambienten amb decoració de l’edat mitjana i són ocupades per un mercat medieval amb oficis, personatges d’època, passeig d’oques, grups de música, animació de carrer… Així mateix, durant aquests dies els comerços de la localitat i diferents artesans ofereixen els seus productes.

La data de celebració coincideix amb la que el Rei Jaume I va concedir a l’Ordre de l’Hospital per a poder celebrar una fira anual a Sant Mateu (la primera concessió obtinguda a Castelló).

Galeria per Julián Zaragozà. Trobareu la resta de la galeria i fotos a la revista en paper 7dies actualitat de Vinaròs el proper cap de setmana.

Article anteriorEl carril lúdic esportiu obri el seu 1er tram
Article següentNit en Vela 2019 (galeria)