Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Sant Jordi recupera la tradició de la dansa i la música al...

Sant Jordi recupera la tradició de la dansa i la música al poble amb les primeres classes

343

Una desena de xiquets i xiquetes han realitzat la primera classes gràcies a l’Ajuntament i a la col·laboració de voluntaris

L’Ajuntament de Sant Jordi ha recuperat ja les tradicions vinculades a la dansa i la música al poble amb les primeres classes que s’han impartit ja aquest mes. Amb aqueix objectiu, dos veïns del poble han assumit les tasques didàctiques amb els més xicotets del poble en impartir-los classes de dansa en les instal·lacions municipals.

Cal recordar que fa poc més d’un mes, els regidors Marisa Ramírez i Joan Collado, van mantindre una reunió amb molts veïns del poble interessats a participar en aquesta mena d’activitats i que pogueren portar-la avance. Des de l’Ajuntament ja els van traslladar que estaven molt interessats a ajudar-los a recuperar la dansa i els balls típics de Sant Jordi, alguna cosa que finalment s’ha pogut dur a terme aquest mateix mes de maig.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha celebrat que “hem pogut complir ja aquest compromís que assumim des de l’equip de Govern de recuperar una tradició molt arrelada i, sobretot, estem molt contents que una desena de xiquets del poble hagen començat les classes. També vull agrair als nostres regidors i als dos professors voluntaris que han assumit les classes tot el treball que estan fent per a mantindre vives les nostres tradicions”.

Cal recordar que moltes persones del poble havien mostrat interés a treballar per a mantindre aquestes tradicions i, amb aqueix objectiu, han començat els assajos per als xiquets i més tard està previst iniciar els assajos per als adults.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “després de diversos intents des de l’Ajuntament de Sant Jordi perquè no es perden la dansa, el ballet i la jota, que són els tres balls, ja hem fet algunes extraescolars per a mantindre aquesta activitat al poble. Ara hem fet un pas més perquè tots aquells interessats en activitats de ball, i de música, perquè també fan falta músics, conformen un grup de treball al poble i amb el qual estem disposats a col·laborar, com fem amb altres col·lectius”.

L’alcalde de Sant Jordi també ha assegurat que està disposat a integrar l’equip de músics, ja que toca el saxo, i a ajudar amb subvencions i aquelles altres fórmules que puguen ser necessàries perquè des d’aquesta agrupació es puguen ampliar les classes als més xicotets, ja siga com a extraescolar fixa o com consideren més oportú. “Des de l’Ajuntament fem costat a les persones que han volgut fer el pas per a mantindre aquestes tradicions al poble”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.