Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Sant Jordi llum verda a la creació de l´hort solar

Sant Jordi llum verda a la creació de l´hort solar

573

L’Ajuntament de Sant Jordi ha donat llum verda a la pròxima creació en el municipi del major hort solar de la província de Castelló. Així, el consistori ha conclòs la tramitació que autoritza l’empresa NRG Investment, després del compliment de tota la normativa, a la creació d’aquestes instal·lacions que suposaran una inversió d’entre 16 i 17 milions d’euros a Sant Jordi en una planta foltolvoltaica que generarà 20 megavats, la de major intensitat de la província de Castelló. Ara, la companyia tramita davant la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la Declaració d’Interés Comunitari dels terrenys que albergaran la planta fotovoltaica, molt pròxima al camp de golf de Sant Jordi.

L’alcalde, Iván Sánchez, ha explicat que “en els pròxims dies ens reunirem amb els promotors d’aquest projecte i explicarem a la població els detalls perquè coneguen aquesta iniciativa que arriba a Sant Jordi com una oportunitat de futur en temps d’incertesa com aquests. Per part de l’Ajuntament continuarem sent aliats del desenvolupament i del millor futur per al nostre poble, sempre vetlant pel compliment de totes les normatives com estem fent fins ara, perquè Sant Jordi continue sent exemple de desenvolupament sostenible, d’oportunitats laborals i de consolidació de població en un entorn rural d’elevat valor natural i paisatgístic com el nostre”.

En aquest sentit, Sánchez ha incidit en el treball que s’ha realitzat per part de l’Ajuntament per a atraure aquest tipus d’iniciatives que generen ocupació i futur a Sant Jordi. “NRG Investment preveu contractar mà d’obra local, sobretot pel que fa a maquinària agrícola i obra civil. Gràcies a això, Sant Jordi pot convertir-se en un nucli que albergue empreses especialitzades en instal·lacions d’aquest tipus en un futur pròxim”.

I és que cal tindre en compte que el funcionament d’aquesta futura planta fotovoltaica a Sant Jordi és tal que evitarà l’emissió de 12.000 tones de diòxid de carboni (CO₂) a l’atmosfera a l’any. La planta tindrà capacitat per a cobrir el consum energètic anual d’unes mil famílies amb la instal·lació d’uns 50.000 mòduls fotovoltaics.