Inici COMARQUES ALT MAESTRAT Reunió per a valorar els danys del temporal DANA a Càlig

Reunió per a valorar els danys del temporal DANA a Càlig

248

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública es reuneix amb l’alcaldessa de Càlig i l’edil de Promoció de Vinaròs per a valorar els danys del temporal DANA

La Generalitat ultima tots els detalls de la petició per a declarar zona afectada per emergència la localitat de Càlig i Vinaròs.

 

A l’Ajuntament de Vinaròs ha tingut lloc dimecres 8 la reunió convocada des de la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública en la qual l’edil de Promoció de Vinaròs, Marc Albella, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i el tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Marcel González, han traslladat totes les dades sobre els danys que ha causat el temporal de pluges, vent i pedra de la setmana passada en la zona.

La reunió ha comptat amb la presència de Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, José María Ángel, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, i Eva Redondo, directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, que han recollit les necessitats dels dos pobles.

Els danys de l’ajuntament de Càlig superen els 2,3 milions d’euros. Des de l’Ajuntament de Càlig es van posar en contacte amb els particulars de la localitat a través d’un enllaç en el qual la gent feia una valoració dels seus danys. A més de contactar amb la Cooperativa Agrària La Unió de Càlig que ha realitzat una valoració dels danys agrícoles en les collites, les més danyades han sigut les campanyes de cítrics, ametla, garrofa i oliva. Aquesta valoració ha pujat en més d’un milió d’euros, sent així el sector agrícola el més damnificat.

S’espera que la quantificació de danys augmente a mesura que passen els dies, sobretot en les edificacions més antigues a causa de la quantitat de pluja i pedra que van caure en la població.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, vol agrair al secretari autonòmic d’emergències i a la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló el suport rebut des del primer moment durant el temporal ja que la localitat es va emportar la pitjor part durant el dijous 2 de setembre, quan en menys de 20 minuts es van recollir més de 95 litres per metre quadrat.

Article anteriorEl Consell aprovarà divendres les zones catastròfiques
Article següentVinaròs: L’Aula Municipal de Teatre obre les inscripcions per a la nova temporada