Inici BENICARLÓ Reobertura del servei d’hostaleria en interiors i les instal·lacions esportives amb un...

Reobertura del servei d’hostaleria en interiors i les instal·lacions esportives amb un aforament del 30% i limitacions

540

Ximo Puig anuncia la reobertura, amb un aforament del 30% i amb limitacions, del servei d’hostaleria en interiors i de les instal·lacions esportives

El president de la Generalitat ha presidit la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 en la qual s’han abordat aquestes mesures

– Es manté la restricció de la mobilitat nocturna entre les 10 de la nit i les 6 del matí, la limitació de les reunions en habitatges a les persones convivents i el perimetraje autonòmic
– El cap del Consell assegura que la nova vacuna Janssen autoritzada aquest dijous podria arribar a la Comunitat Valenciana a l’abril

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la reobertura, amb un aforament màxim del 30% i amb limitacions, del servei d’hostaleria en interiors i de les instal·lacions esportives, com a principals mesures acordades després de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

Així ho ha avançat en roda de premsa el cap del Consell, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual ha explicat els nous acords que estaran en vigor des de dilluns que ve, dia 15 de març, i fins al 12 d’abril.

En concret, respecte de l’activitat hostalera s’ha acordat ampliar l’aforament de les terrasses al 100% i es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament màxim del 30%, mantenint els requisits actuals, és a dir, amb un màxim de quatre persones per taula i amb màscares mentre no es consumeix, garantint la ventilació obligatòria en interiors, sense servei de barra, i fins a les 6 de la vesprada com a hora de tancament.

En segon lloc, es permet la reobertura dels gimnasos, pavellons, piscines i instal·lacions esportives d’interior, amb un aforament màxim d’un terç; així com la represa de les activitats d’oci educatiu, ludotecas i centres d’oci juvenil, en grups de fins a deu persones, i amb un aforament màxim d’un terç.

Quant a la tercera mesura nova, s’augmenta en un terç l’aforament per a cerimònies nupcials, batejos, vetles o similars, amb un màxim de 20 persones a l’aire lliure i de 15 persones en espais tancats.

Així mateix, la resta de mesures actualment vigents es prorrogaran fins al final de la Pasqua, entre les quals cal destacar la restricció de la mobilitat nocturna entre les 10 de la nit i les 6 del matí; la limitació de les reunions en habitatges a les persones convivents, seguint el criteri del Ministeri i amb les excepcions ja previstes; i la pròrroga del perimetraje autonòmic de la Comunitat Valenciana.

El president ha assenyalat que les mesures han sigut adoptades per a poder “facilitar el treball i l’activitat econòmica”, permetre “una mica de vida social i alçar l’estat anímic”, però mantenint el marc de restriccions “més cautelós d’Espanya”, i seguint el criteri dels experts i de “l’experiència adquirida”.

No obstant això, ha instat la població a continuar actuant amb “màxima prudència”, mantenint la distància de seguretat, ventilant els espais tancats i portant la màscara, ja que segons ha dit “cada dia que passa és un dia menys que queda per a superar la pandèmia”.

Finalment, ha agraït la bona disposició dels sectors de l’hostaleria i de l’esport, així com el to de diàleg i d’acord que han mantingut durant aquests dies, i ha assegurat que “no hi ha res que una més a tota la societat que la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica”.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Desescalada segura i responsable

Durant la seua intervenció, el president ha assegurat que és necessari realitzar una “desescalada responsable” per a no “tornar arrere”, per la qual cosa es continuarà fent passos “segurs i prudents”.

En aquest sentit, ha insistit que s’han suspés les festes de Falles, de Magdalena i de Pasqua perquè “encara no estem per a festes”, ni per a incrementar la mobilitat, ni per a augmentar la sociabilitat en excés.

El cap del Consell ha incidit en què “cal es prudents i mantindre l’atmosfera de contenció”, fins a l’arribada del Pla de Vacunació Massiva, que començarà en la Comunitat Valenciana el mes d’abril.

D’altra banda, el president ha valorat l’autorització de la vacuna Janssen, per part de l’Agència Europea del Medicament, que es converteix en la quarta vacuna disponible. A més, aquesta vacuna només requereix una dosi i pot administrar-se sense limitació d’edat, i podria arribar a la Comunitat Valenciana durant el mes d’abril.

Reducció del 96% de la incidència

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha destacat que en l’últim mes i mig s’ha aconseguit reduir la incidència de la COVID-19 un 96%, en passar de 1.500 casos a 57, la major reducció experimentada a Espanya, per la qual cosa la Comunitat Valenciana registra actualment la meitat d’incidència que la mitjana espanyola.

A més ha assenyalat que les persones ingressades han passat de 4.700 a 700, i tot això gràcies a l’actuació d’una ciutadania corresponsable, al sacrifici dels més afectats per les restriccions, i al treball admirable dels professionals sanitaris.

Finalment, ha assegurat que al llarg d’enguany la Comunitat Valenciana ha experimentat una incidència per davall de la mitjana espanyola en el 87% dels dies transcorreguts.

Article anteriorDe lo malo, lo bueno… (psicología)
Article següentSignatura de ‘Cloaca de Ladillas’ per Dany Llorach a Els Diaris