Inici BENICARLÓ Quart cicle de conferències sobre medi ambient i canvi climàtic a Benicarló

Quart cicle de conferències sobre medi ambient i canvi climàtic a Benicarló

642

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, el representant d’ APNAL-Ecologistes en Acció Quique Luque i la periodista i escriptora Alícia Coscollano han presentat el quart cicle de conferències sobre medi ambient…

…que enguany comptarà amb tres ponents de primer nivell que aprofundiran sobre els efectes més immediats del canvi climàtic: el biòleg, naturalista i divulgador Joaquín Araújo, el biòleg i investigador Juan Carlos Lino i la física i comunicadora Tica Font.

Ximo Bueno ha explicat que «organitzem de nou aquest cicle de conferències mediambientals per tal de reflexionar sobre la problemàtica mediambiental i el canvi climàtic i les conseqüències que ja tenen en el nostre dia a dia». «Perquè el canvi climàtic real —ha subratllat el regidor— no són les nuclears, sinó que comença pel que fem cada dia».

El cicle comença aquest mateix dissabte amb la xarrada de Joaquín Araújo, que porta per títol «Aprenguem de la natura». Araújo ja va estar present al cicle l’any passat, en una de les xarrades que es van organitzar a Vinaròs, i enguany repeteix a Benicarló, on aportarà la seua visió més personal del funcionament de la natura.

El torn de Juan Carlos Lino arribarà l’11 de maig, que se centrarà en els efectes del canvi climàtic sobre el mar. Lino, nascut a Benicarló, fa molts anys que treballa en projectes relacionats amb la química ambiental i és especialista en la relació de la qualitat del plàncton en el manteniment dels recursos marins.

Per últim, la tercera conferència serà el 14 de juny i portarà per títol «Tensions entre ciutat i perifèria. El perill dels populismes». La ponent serà la física i comunicadora Tica Font, que porta quasi 30 anys formant part d’associacions pacifistes com l’ONG Justícia i Pau. Font és experta en economia de defensa i indústria militar.

Totes les conferències tindran lloc al saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló a les 20.00 hores.

Article anteriorSurace guanya la segona edició de Vinaròs Art Urbà
Article següentAmposta: Centre d’Art ‘Lo Pati’